onsdag 30 november 2011

Baby Ian

När jag och Therese gjorde vår praktik på directors organisation var vi, förutom våra killar, även med och "räddade" en liten pojke som heter Ian. Våren 2010 var han knappt två år då vi fann honom inlåst i ett hus efter att grannarna larmat om missförhållanden. Han bodde med en släkting som tidigt varje morgon gick iväg till sitt arbete och återvände sent, sent på kvällen. Ian satt i en inhängnad i ett kolsvart rum och var så medtagen när vi fann honom att han var helt apatisk. Ingen som helst reaktion när vi lyfte upp honom. Han kunde varken stå eller gå själv.

Polisen var med vid "tillslaget" och han blev tagen till polisstationen. Därifrån visste ingen var han skulle bli av så jag och Therese erbjöd oss att ta hand om honom ett par dagar. Med hjälp av director (som vi ju då trodde var en reko person) tog vi honom till sjukhus, skaffade mat och kläder. Han kvicknade snabbt till.

Våra grabbar bodde redan då hos director men jag och Therese insisterade på att inte låta Ian bo där med dem. De hade just kommit från gatan och vi ansåg inte att det var någon bra miljö för en sådan liten en som just gått igenom ett stort trauma. Director höll med oss och vi hade tur att hitta en fostermamma som kunde ta hand om honom. Vi sponsrade Ian genom henne men när vi lämnade directors organisation i januari förlorade vi även kontakten med Ian.

Tills idag när han och hans fostermamma Evelyn kom och hälsade på.

Enligt mamman har hon inte längre någon kontakt med director. Han slutade ge dem pengar i samband med att vi lämnade hans organisation och hon bad oss om hjälp. Om så är fallet så är det ju himla tragiskt. Jag vet inte vad jag ska tro. Litar inte på någon i den här staden längre. Hon visade hursomhelst papper från de sociala myndigheterna att hon nu är ensam vårdnadshavare av Ian. Det är ju alltid nåt. Vi ska luska lite mer i hur det egentligen ligger till.

Det var väldigt kul att se Ian i alla fall. Han ser ut att må jättebra. Stora killen.

Ian när vi precis fått ut honom ur huset

Hos polisen

Ian med sin fostermamma Evelyn våren 2010

Ian idag

3 kommentarer:

  1. Vilken söt liten pojke! Hoppas allt löser sig rörande hans situation. Keep up the good work! Kram Malin

    SvaraRadera
  2. Men en sån liten sötnos då!!!

    SvaraRadera