måndag 7 november 2011

Dramatik

Alex (den yngre) blev akut inlagd på sjukhus idag. Allt hände så fort att vi knappt hängde med.

Igår kväll hostade han lite och klagade över att han kände sig hängig så vi gav honom hostmedicin och sa åt honom att gå och lägga sig. I morse var han fortfarande krasslig och stannade hemma från skolan men i förmiddags låg han och Gwanga (som ju har lov nu) och småsnackade på sitt rum och han verkade inte må alltför dåligt.

Framåt lunchtid sa han till mig att han fick mer och mer ont i kroppen och jag frågade då honom om han ville gå och ta ett malariatest på sjukhuset i närheten. Det ville han men sa att vi  inte behövde följa med honom. Eftersom han är så pass gammal (16 år) gav jag honom pengar att själv gå till sjukhuset för ett malariatest.

Efter två timmar hade han inte kommit tillbaka. Vi tyckte inte det var så jättekonstigt då det brukar vara långa köer på sjukhuset men Alex (kollega) bestämde sig för att gå dit och titta till honom, för säkerhets skull. Efter en stund ringde han och berättade att han funnit en väldigt svag och alldeles skållhet Alex liggande i en sjukhussäng med dropp innehållande starka malariamediciner i armen. Han hade kommit till sjukhuset och känt hur han bara mått sämre och sämre medan han satt i väntrummet, att han svettades jättemycket och hur det kändes som om hans ådror höll på att brista under huden. Fyy. Som tur var blev han uppmärksammad av en sköterska som genast gav honom en säng och tog snabba blodprover på honom, vilka konstaterade malaria.

Ja, jag säger då det. Malaria är inte att leka med. Inte klokt vad snabbt läget kan förändras. Jag hoppas verkligen att medicinerna han får nu verkar. Vi har alla varit där och hälsat på vår stackars Alex och jag kan konstatera att en sjukhussal i Uganda inte är någon angenäm miljö. Som tur är har han Andrew där i natt att hålla honom sällskap.

Alla tankar till älskade Alex ikväll. Låt oss hoppas att han snart är på benen igen.Alex (tv) med bästa kompisen Gwanga

4 kommentarer:

 1. Usch då, hälsa honom att krya på sig! Fin bild!

  SvaraRadera
 2. Stackars Alex. krya på dig önskar Tess med sonen Alex.

  SvaraRadera
 3. Usch och fy.... Låter inte roligt alls. Tur att sköterskan uppmärksammade honom.

  SvaraRadera
 4. usch, stackare! hoppas han mår bättre snart!

  SvaraRadera