måndag 28 november 2011

Paper work

Vi är ju registrerade som en community based organisation men vårt mål är att bli ett regelrätt barnhem. Det är dock en process som kommer att ta tid så under tiden är barnen fosterhemsplacerade hos oss. Det innebär att det görs en ny prövning av deras fall var tredje månad vilket för oss innebär att vi var tredje månad måste fylla i en massa dokument gällande vårt boende och varje barn. Tidskrävande men nödvändigt.

Många organisationer i Uganda huserar barn utan att vare sig vara ett certifierat barnhem eller ha fosterhemsplaceringar på barnen men så vägrar vi att jobba. Vill att allt ska gå rätt till och ha papper på att vi får lov att ha barnen hos oss.

Såhär har vi spenderat mestadelen av dagen.

Många papper att fylla i

Vi hann inte bli färdiga innan grabbarna kom tillbaka från skolan. De fyllde på med inbjudningar till bröllop för en granne (nästa helg), sports day (på torsdag)  och kuvert för kyrkkollekt till imorgon. Framförhållning? Vad är det?

Ambrose ville hjälpa till att stämpla papper

Men vilket barn kan motså frestelsen?

Jag tappade fokus för ett tag och råkade skriva namnet på Kabales probation officer - Maureen i fältet där jag skulle skriva Ambrose. Alex frågade lilla Maureen om hon haft det bra i skolan idag och om hon inte skulle ta på sig sin fina klänning. Då reagerade "hon" såhär.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar