fredag 16 december 2011

Alex vs Uganda Revenue Authority

Alex har åkt till Entebbe Airport för att bråka med tullen om sakerna ni skänkte till oss i höstas, som de håller gisslan. Imorgon landar mina föräldrar och om Alex inte fått rätt på det tills dess så ansluter de i kampen för att få med sig sakerna tillbaka till Kabale. Håll tummarna för att de lyckas.

Jag och Andrew håller ställningarna här i Kabale. Gwanga är sjuk, han vaknade upp med hela kroppen full av utslag så Andrew är med honom på sjukhuset. Vi misstänker vattenkoppor. Inte jättekul. Resten av grabbarna har haft musik och drama i förmiddags och nu är de på fotbollsplanen. I eftermiddag planerar vi att inhandla julpynt för att senare dekorera huset och göra det fint lagom till mina föräldrars ankomst.

Bjuder på en liten filmsnutt från förra veckan när Alex gjorde pojkarna sällskap under danslektionen, till deras stora förtjusning. Mycket är han bra på, käre Alex, men dans är inte hans starkaste sida.


7 kommentarer:

 1. Varför släpper inte tullen på era saker? Hoppas verkligen det löser sig!

  SvaraRadera
 2. Ja, förklara gärna varför ! :)

  SvaraRadera
 3. Hoppas det löser sig med tullen och era saker! Suttit fastklistrad vid bloggen idag och jag kan säga att det kommit mångta tårar. Ni är riktiga ÄNGLAR! Jag kan verkligen inte beskriva med ord hur fina jag tycker att ni är! Ni hjälper pojkarna till ett meningsfullt liv. Skulle det finnas fler som ni så skulle världen se bättre ut. Massor av kramar till er!! <3

  SvaraRadera
 4. För att de är korrupta och vill tjäna pengar. Donationerna är utan kommersiellt värde och ska därför inte behövas skattas för. Först har de (tullen) hävdat att vi måste betala en massa skatt och avgifter vilket gjort att vi inte hämtat ut grejerna. Nu har de reducerat "skatterna" kraftigt. Men nu påstår de istället att vi måste betala terminalkostnader för att vi haft sakerna stående där så länge. Vi har ett företag som är villiga att gå in och betala (iaf delar av) terminalavgiften och har bett tullen skicka en faktura till dem men det går de inte med på utan vill ha kontanter. Såklart, annars kan de ju inte stoppa det i egen ficka. Jäkla typer. Alex har kämpat hela dagen men i stort sett inte kommit nånvart, de rubbar sig inte. Imorgon kommer mamma och pappa. Vi kan bara hoppas att det löser sig då. Väldigt, väldigt trist att det ska bli så. Baksidan av Uganda.

  SvaraRadera
 5. Har de mer respekt för "vuxna vita"?

  SvaraRadera
 6. Anonym: Det tror jag inte att de har. Menade mest att det kan vara en fördel om fler kommer och trycker på, att alex inte behöver vara själv.

  SvaraRadera
 7. Usch vad jobbigt atrt de fortfarande trasslar så. Hoppas hoppas att ni får loss sakerna snart.

  SvaraRadera