måndag 26 december 2011

LEGO

Ivan, Tugume, Buddha och Irenes son Ronnie stannade hemma medan resten gick till fotbollsplanen. perfekt tillfälle att introducera LEGO. De tycker det är jättekul och har suttit i flera timmar nu. Stort TACK till Tess och ni andra som skänkte LEGO till grabbarna. Mycket, mycket uppskattat!

En massa LEGO har vi fått. Buddha var eld och lågor


De satte genast igång att bygga

Buddha hittade en häftig batman-figur också

Tugume skulle bygga ett garage sa han - till sin mercedes benz.

Ivan byggde ett hus och radade upp mig, mamma, pappa, min syster Hanna och Therese. Slående likt eller vad säger ni?

7 kommentarer:

 1. Har följt er sedan början men har ändå inte riktigt hängt med, vad hände med Therese? Är det bara du som är kvar från Sverige nu? Vad varm jag blev när jag såg bilderna på ert julfirande. Ni är så duktiga och fina allihopa, god jul och hälsa både killarna och dina kollegor!

  SvaraRadera
 2. Åh va härligt! Vilka superhärliga killar ni har :)
  God fortsättning på Er!

  SvaraRadera
 3. Åh, vad glad jag blir när jag ser bilder på barnen där dem sitter med legon vi skickade!
  Det var den här stunden jag "såg" framför mig och jag blir så rörd när jag tänker att det är första gången som dem får vara barn och leka som barn ska göra.
  Emma, kan inte du filma dem och visa oss när dem har byggt något så småningom?det skulle vara kul att se!

  kramar från Tess

  SvaraRadera
 4. Hej! Kan du inte skriva ett inlägg om hur du startade allt och lite om dig själv? Eller finns det ett sånt inlägg kanske? :) Du gör ett jättefint jobb!
  kram

  SvaraRadera
 5. Det här har egentligen inget med inlägget i sig att göra, men jag ville bara säga att jag tycker att ni är helt fantastiska. Jag hittade den här bloggen väldigt nyligen, men blev så otroligt glad när jag äntligen hade hittat en blogg utöver alla ytliga modebloggar, en viktig blogg med ett viktigt budskap. Ni gör verkligen en otroligt viktig skillnad för dessa barn och om alla vore som er så hade den här världen varit full av värme, kärlek och glädje. Ni inspirerar mig så mycket.

  Jag är en av de personerna som så gärna vill förändra världen på stora plan och i och med min unga ålder mest engagerar mig på mindre plan, t.ex. i UNICEF, men som inte riktigt vet hur hon skall kunna ta steget längre och göra den stora skillnaden. Jag vill göra så mycket mer än det jag gör idag men jag vet helt enkelt inte riktigt hur jag skall göra för att få min röst hörd och mina ageranden uppmärksammade.

  När jag hittade den här bloggen insåg jag att även den stora skillnaden ni gör för 13 barn förändrar världen i och med dagens informationsspridning som den här bloggen. Att man kan göra en viktig skillnad som på lång sikt kan vara starten till en global förändring.

  Det är så skönt att ni inte är de klassiska "Vad synd det är om de hemlösa barnen i Afrika, men jag gör inget åt saken för mitt medlidande räcker gott och väl"-människorna utan att ni faktiskt hade modet och viljan att göra något åt situationen. Jag beundrar er! Kram. :)

  SvaraRadera
 6. Hej!
  Inte längesen jag hittade eran blogg, och jag är så grymt imponerad på det arbetet ni lägger ner, pojkarna har fått en familj och en trygghet, imponerande!
  Hur kan man skänka saker till er, inte pengar utan materiella ting? Vore kul att bidraga med något, när man vet att det verkligen kommer fram :)

  Fortsätt som ni gör, underbara människor!

  SvaraRadera
 7. Emmy: Det är lite förvirrande, det förstår jag. Vi är två tjejer som ligger bakom projektet, jag och min vän Therese men det är bara jag som är på plats i Uganda då hon jobbar hemma i Sverige och inte kan vara iväg lika långa perioder som jag.

  Tess: Det tog lite tid men äntligen är allt på plats och ja som du ser så uppskattar de legot väldigt mycket. Tusen tack. Ska försöka komma ihåg att filma dem nästa gång.

  prickigkatt: Hur allt startade och lite om mig och Therese kan du läsa i vårt första inlägg som du hittar här: http://skitungarna2011.blogspot.com/2011/02/vad-i-hela-friden-ar-det-har.html

  Emelie: Om ni vill skicka saker till oss så är vår adress Emma & Therese Children's project P.O. Box 928, Kabale, UGANDA

  SvaraRadera