måndag 19 december 2011

Mina päron i Uganda

Jag är ledsen för dåligt uppdaterande, det har varit så mycket idag och igår med mina föräldrars ankomst, vattenkoppor och släppta saker från tullen.

Tack snälla, för era förslag på hur vi kan lindra för Gwanga. Det blev aldrig att vi provade något av era tips då Dan the mechanic, såklart, hade en egen huskur som han blandade ihop med hjälp av några växter han var och plockade. Det funkade någorlunda, kopporna börjar i alla fall torka nu och Gwanga ler igen. Tyvärr verkar det som att Brian och Buddha nu trillat dit, då vi har sett nån små utslag börja komma på deras kinder. Och jag börjar bli nojjig för att själv bli smittad efter att min mamma sa att jag bara fick en eller två koppor när jag hade det när jag var liten. Det kanske inte gills? Usch, vill inte ens tänka på det.

Även ett väldigt stort tack till alla ni som skänkte saker till oss i höstas, äntligen har de kommit hit. Det är väldigt mycket grejer och vi kan inte ge pojkarna allt på en gång utan tar det lite i omgångar. Idag blev det nya kallingar åt dem, fotbollar, badmintonrackets och introduktion av roller blades. Imorgon blir det förmodligen lite klädutdelning. Spel och leksaker kommer vi såklart också att ge dem efter hand.

Mama och Papa (som pojkarna säger) på plats

MASSA grejer fick de äntligen med sig från Entebbe Airport. Mitt rum ser ut som ett bombnedslag men vi ska nog få ordning på det hela.

De blev snabbt en del av gänget

Och fick vara med och fira Dans födelsedag igår

Idag delade vi ut nya häftiga kalsonger till dem.

Sportfånen Ambrose redo

Vi gick till basketplanen och lät grabbarna prova på roller blades

Inte helt  stabilt för Ambrose

Men efter ett tag fick han kläm på det

Härlig eftermiddag med inlines, basket, fotboll och badminton.






4 kommentarer:

 1. Haha, kalsongbilden! Så härligt! Det känns verkligen så typiskt barn att bli sådär fånigt förtjusta och springa runt i något nytt bara för att, liksom ;D

  SvaraRadera
 2. Så bra at dere endelig fikk sakene utlevert!! :) God bedring til de syke, sender over en varm klem :)

  SvaraRadera
 3. Blir det någonsin nån avundsjuka grabbarna emellan när de får nya grejer? Mycket antar jag är gemensammat men kläderna t ex.
  Och hur fungerar det när de ska samsas om de gemensamma sakerna?

  SvaraRadera
 4. Linda: Ja, det kan det lätt bli. Väldigt viktigt att man försöker göra det så rättvist som möjligt för dem. En grej som vi märkt fungera är att lotta turordning när de får välja till exempel ett klädesplagg. Delar vi bara ut blir det lätt sura miner och snack om att någon fick finare saker än någon annan och om vi bestämmer i vilken ordning de får välja så pratas det om att vi favoriserar vissa. Därför ar det som sagt väldigt bra att dra lott om i vilken ordning man får välja en sak. På så sätt kan de inte hävda att det är orättvist och de får välja själva vilket plagg de gillar bäst (enda synpunkterna vi kan ha är om de väljer något som är alldeles fört stort eller för litet för dem). Annars är de väldigt bra på att dela med sig. Om någon har köpt en bulle så ger han en liten bit till alla (och förväntar sig detsamma tillbaka själv, gud nåde den som bryter mot det, då blir det liv).

  SvaraRadera