torsdag 1 december 2011

Sports day

Idag var det Sports day på Kigezi High school Primary där tio utav våra tretton killar (fjorton med Francis) studerar. Cykel, löpning, stafetter och dans bjöds det på.

Dagens stjärna var Tugume. Han vann minsann varenda gren han ställde upp i. En annan glad överraskning var att få se Andrew och Brian i skolans anrika band. Utrustade med trummor och fina hattar marcherade de in på planen följda av alla eleverna. De såg ut som riktiga helyllepojkar. Vilket de du faktiskt är nuförtiden (nåja, för det mesta i alla fall).

Brian första raden i mitten, Andrew snett bakom. Assisterande dirigent - Johnny.

Alla elever marcherade efter skolbandet

Dags för första tävlingen - hopp på ett ben

Tugume och James i blå shorts, De slutade etta och tvåa.

Ian i första klass körde en variant på "hela havet stormar"

Löpning 400 meter. Även här stod Tugume som segrare.

Annars har dagens snackis i Kabale tyvärr handlat om två danska turister som igår tragiskt drunknade i Lake Bunyonyi, ett par kilometer härifrån. Då sjön är så djup (900 meter har jag hört) har de ännu inte bärgat kropparna. Usch. Mycket, mycket tråkigt. Våra tankar går idag till de omkomnas familjer.

2 kommentarer:

  1. Jag har en stående månadsöverföring till er, har nu lagt ut det på facebook också och uppmanat alla att göra detsamma. Hoppas dom läser och lyssnar och inser att lite kan hjälpa mycket!

    /Anna

    SvaraRadera