onsdag 14 december 2011

Svar till Karin

Karin skickade en kommentar och skrev bland annat:

"När du var hemma i Sverige skrev du ett inlägg om Gothia cup, har du fått reda på om det eventuellt skulle gå för ert fotbollslag att delta i Gothia (eller annan turnering) ? Förstår att de kostar pengar men finns möjligheten?"

Att se killarna spela i en svensk fotbollsturnering (vilken som helst) är min dröm. Vilken otrolig upplevelse det skulle vara för dem. Tyvärr har vi inte kommit längre i undersökningarna, vi har fullt upp med att försöka få verksamheten här att gå runt och att samla in pengar till en resa till Sverige, nej det känns inte rätt. Jag vet dock att många afrikanska fotbollslag blir sponsrade enbart i syfte att kunna delta i svenska turneringar. Och det är ju en annan femma. Vem sponsrar sådant? Hur ansöker man? Om någon där ute har idéer om hur vår dröm skulle kunna bli verklighet får ni hemskt gärna höra av er till mig.

Tänk er. Skitungarna på fotbollsturnering i Sverige. Det skulle bli en show sällan skådat.

8 kommentarer:

 1. Här är ett exempel på hur det kan gå till... http://www.gothiacup.se/swe/index.php/2009/03/en-sponsor-gor-att-drom-blir-verklighet/

  Ni kanske kan kontakta Gothia Cup och höra, de kanske har någon rutin på hur det brukar gå till, vet vilka som kan tänkas sponsra osv. Vad roligt för dig att få visa pojkarna Sverige, jag förstår att det är en dröm!

  SvaraRadera
 2. Hejsan! Jag har precis börjat läsa eran blogg, och jag är mycket fascinerad! Jag har också lagt märke till att eran blogg heter skitungarna2011.blogspot.com
  Betyder det att ni kommer sluta blogga år 2012? Kramar från Sverige! :)

  SvaraRadera
 3. Jag var med mitt lag på Gothia i somras och de är nu ett minne för livet. Jag börjar gråta så fort jag tänker på alla underbara människor som jag fick äran att träffa under den tiden, alla underbara människor som alla har samma intresse som jag själv har. Är helt hundra på att era ungar skulle känna samma sak som jag gjorde och fortförande gör. Men jag vet dock att de är hårt arbete som krävs för att komma dit, sälja alla möjliga saker var det vi var tvugna att göra men jag vet inte om det är den bästa iden när det handlar om Afrika. Hur ni än bär er åt så hoppas jag att även ni ska få chansen att vara med i världens största fotbollsturnering. Lycka till!!

  SvaraRadera
 4. Mcdonalds, Max, Burger king och IKEA kanske är möjliga sponsorer? :) Hur långt räcker pengar i Uganda. Jag tänkte om man vill skänka en peng till att ni ska får göra nåt kul men inte är allt för rik... :)
  Mvh Sara

  SvaraRadera
 5. Tack för tipsen tjejer!

  Till dig som noterade att vi heter skitungarna2011. Det var dumt att vi gjorde så, minns inte riktigt varför det blev på det viset. Nåja, bloggen kommer i alla fall att finnas kvar även under 2012.

  SvaraRadera
 6. http://afrikasbarn.se/ ,kolla om du kan få kontakt med någon från den här sidan!

  SvaraRadera
 7. Hejsan,
  Jobbade på en restaurang på Gotland, Fårö förra sommaren. Där har Lasse Åberg arrangerat ett samarbete av något slag så att ett afrikanskt lag från någon skola(?) får komma till Fårö och delta i fotbollsturneringen där!

  Grabbarna kunde inte mycket engelska men de älskade spagetti och köttfärsås och pizza kunde de inte få nog av :) Ett riktigt härligt gäng!
  Hittade en artikel http://www.helagotland.se/gt/artikel.aspx?articleid=5384202

  Kolla upp det! Ibland kan de som arrangerar gå in med sponsring, ex gothia. Vore ju inte helt fel, kanske starta en kampanj med aik-martin för att skramla pengar? Typ 1 krona per såld fotbollsbiljett går till skitungarna och deras fotbollsturnering?
  "Skitungarna till Gothia Cup" ;)

  SvaraRadera
 8. Det låter som ni ska vara med i SKF Meet the World turneringen, vinnaren får full sponsring :)
  http://www.meettheworld2011.com/

  // Marie

  SvaraRadera