lördag 10 december 2011

Vi var på bröllop men ändå inte

Det här med att hålla tider är något som i Uganda inte verkar vara av största vikt. Inget startar i tid. Ingen kommer i tid. När ska jag lära mig?

Bröllopsinbjudan indikerade att festligheterna började klockan 13.00.  Kvart över ett hade vi inte kommit iväg än och jag kände mig jättestressad, trots att Alex lugnade mig och sa att det inte var någon fara, vi skulle vara i god tid. Ändå, jag ville inte vara sen och tvingade alla att rappa på. Bara för att komma fram och finna att vi var först på plats. I närmare 45 minuter satt vi själva innan andra gäster började trilla in och ytterligare 30 innan vi fick ta mat. 2 1/2 timme senare hade fortfarande inte brudparet dykt upp. Då drog vi en liten fuling. Vi lämnade presenten till brudens mamma med en ursäkt att vi hade ett väldigt tight program, sen smet vi. Istället gick vi för att se Uganda spela finalen i turneringen för östafrikanska länder.

Fyy, så får man egentligen inte göra men vad fasen, nån måtta får det vara. (Ska tillägga att flera hundra personer deltar vid såna här tillställningar, "öppet hus" feeling över det hela. Och, vi känner inte brudparet alls så jag tror inte de saknade oss. Men lite dåligt samvete har jag. Förlåt.)

Timmarna vi var där uppförde sig i alla fall alla pojkar som änglar. De var så lugna, fina och artiga så. Allt annat än lugna var de när Uganda tog hem segern i finalen.

Hela ligan.

Inte en kotte där. Jo en, konferenciern som testade micken.

Bakverken såg goda ut. Mycket har jag sett men bröllopstårtor i former av hyddor och biblar var något nytt. Fräckt.

Här satt vi och rullade tummarna ett bra tag

Äntligen kom lite andra gäster

Och till slut fick vi tillåtelse att gå och ta mat.

Efter maten blev rastlösheten för stor så vi smet,  till grabbarnas stora lättnad.

De påminde mig om kor som släppts ut på grönbete.

Segerjubel när Uganda vunnit finalen mot Rwanda efter straffläggning.

4 kommentarer:

 1. Fyfasen vad glad jag blir av att se allt det här, själv pluggar jag samhälls programmet med inriktning beteende på gymnasiet & därefter tänkte jag plugga sociologi. Tjejer ni är verkligen en inspiration & jag är glad av att det finns någon som er som tog tag i det. Man kan inte hjälpa alla utan så många det går. Detta lär bli min favorit blogg från och med idag & framöver. Lycka till tjejer! underbart alltihopa.

  SvaraRadera
 2. Helt underbar blogg! fastnade helt i din blogg efter jag hittade den på kenzas sida, satt uppe till 6.00 på morgonen och läste igenom hela bloggen! fantastisk! Vad glad jag blir att det finns så fina människor som du! Och dina grabbar är helt underbara!! <3 =) Skrev om dig i ett inlägg på min blogg, länkade dig och lånade din header i inlägget hoppas det var ok =)
  Ska göra en stående inbetalning till er, dock kan jag inte bidra med så jätte mkt men hoppas mitt lilla bidrag varje månad hjälper något!
  Förutom pengar, kan man bidra med kläder? Har en karl men ganska mkt kläder och 2 syskon barn som växer ut allt sitt med en jädra fart =)
  Kram sanna

  SvaraRadera
 3. Tycker att det låter som ett utmärkt val, med fotboll framför bröllop, i alla fall när det drog ut så på tiden, och ni var där så länge helt ensamma! Vem står ut med det särskilt länge?! - Jag tycker att killarna var superduktiga som orkade med så länge! :)

  SvaraRadera