fredag 27 januari 2012

Getting ready for school

Jag glömde att berätta för er hur det har gått i fotbollsturneringen. Inget vidare tyvärr. Även de äldre killarna blev i onsdags utslagna efter förlust med 1-0 i semifinalen. Trist, men vi hänger inte läpp för det. Idag är det bestämt att vi ska gå och se finalerna spelas sen bjuder vi, traditionsenligt, in alla deras lagkamrater på avslutningsfest.

Annars är det mest förberedelser för skolstart som gäller, igår körde vi inventering av skoluniformer och kan bara konstatera att grabbarna växer så det knakar, några shorts höll på att spricka i ändan så det var bara till att ge sig ut för att skaffa nya (till de som inte kan ärva av andra).

En del ändringar kommer förresten att ske det här läsåret. Ian, Aje, Brian och Stuart har bett om att få byta skola och efter flera diskussioner med dem kring orsaker för ett byte har vi kommit överens om att det nog är en bra idé. Dels har de inte trivts riktigt på sin gamla skola och dels vill de komma ifrån de andra pojkarna ett tag, bli betraktade som individer och inte bara "en av musunguns pojkar" och det respekterar jag verkligen. Som det ser ut nu så kommer Ian, Aje och Brian gå på Lifebridge Primary School (den skola där de speciallärare vi haft på helgerna arbetar), Stuart kommer att gå på St Jude Primary School för han har kompisar där. Alex och Gwanga ska båda gå på Kabale Secondary School. Övriga stannar kvar på Kigezi High School Primary. Andrew kommer att bo på internatsektionen, han ville det själv eftersom han vill göra bra ifrån sig nu sista året i grundskolan och därför behöver fullt fokus på studierna. Eftersom han är så pass gammal (snart 17 år) tycker vi att han är mogen nog att ta ett sånt beslut själv, vi har dessutom pratat med honom om att han försöka bo hemma hos sin mamma några veckor under nästa lov, ett första steg i en utslussning från vårt hem. Han verkar vara väldigt nöjd och glad med den överenskommelsen.

Det är alltså antagning till nya skolor som ska ordnas, avgifter som ska betalas, uniformer som ska köpas, väskor som ska repareras, skor som klämmer, skjortor som saknar knappar, böcker, pennor, linjaler sudd och pennvässare.  Mycket som ska fixas. Vi (personalen) ser fram emot måndag när alla kära skitungar förhoppningsvis slagit sig till ro i skolbänken och vi kan pusta ut lite.

Tills dess är det bara att tuta och köra.

2 kommentarer:

  1. Tuta och kör på! =)

    //Quena

    SvaraRadera
  2. Oj! Mycket på gång ser jag. =) Jösses vad många skolor ni verkar ha i er närhet. =)

    SvaraRadera