tisdag 24 januari 2012

That's football

Åh, idag tyckte jag faktiskt synd om småkillarna när de förlorade semifinalen i fotbollsturneringen vi är med i. I de flesta fall anser jag att man ska acceptera en förlust utan att gnälla och de gör de (i regel) också. Men idag var det tungt. Vi dominerade matchen totalt, allt spel skedde i princip på motståndarlagets halva utom vid ett tillfälle när de fick en spelare fri som överraskade vår stackars målvakt som inte riktigt var med på noterna. 1-0 alltså, men vi kvitterade snart till 1-1. Därefter, till följd av oschysst spel, blev vi tilldelade straff hela två gånger. Vi missade båda. När slutsignalen ljöd stod det fortfarande 1-1 och ytterligare straffläggning inleddes, fem vardera, men inte på traditionellt vis utan från mittlinjen mot öppet mål då det var bestämt så av ledningen. Vi sköt centimetrar utanför på både höger och vänster sida medan de andra missade med flera meter. Till sist sköt Aje en riktigt fin boll som solklart var på väg in i...... stolpen. STOLPE UT! Varpå de andra lyckas få en som istället lade sig precis på insidan av stolpen. Saken klar. Vi var ute ur turneringen.

Surt men jag antar att det också är tjusningen med fotboll. Dramatiskt var det i alla fall och underhållande. Imorgon när de stora grabbarna spelar kan vi hoppas på att ha marginalerna på vår sida istället.

Killarna tycker att vi ska ha en flagga med projektets logga, tills vidare nöjer de sig med en Sverige-flagga mina föräldrar hade med sig. Här studsar Tugume runt i kohagen/fotbollsplanen innan match.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar