onsdag 14 mars 2012

Babyrutiner

Som jag skrev igår så blir det lite fel att prata om rutiner redan efter fem dagar med Isaac, vi försöker fortfarande lära känna honom och hitta ät- och sovtider som funkar. 

Vi i personalen hjälps åt att ta hand om honom, främst jag, Alex och Irene. Jag har nattpassen från ca 00-06. Han har hittills ätit innan han somnat vid 23.30-tiden, sen vaknat runt 02-03, fått en flaska och somnat gott igen. Därefter har han vaknat en gång till, runt 05.30-tiden, fått mat sen har jag bytt på honom och lämnat över honom till Alex som har morgonpasset. Då har jag gått och lagt mig igen (hö hö). På morgonen verkar han ha gilla att ligga och spana på resten av grabbarna när de gör sig i ordning för skolan. Sen får han mat och somnar en stund igen. Under förmiddagen hjälps Alex och Irene åt med honom och när jag vaknat så gör jag likadant och så fortsätter det under dagen. När pojkarna kommer hem från skolan vill de gärna hjälpa till och på kvällarna har han det gott i famnen på någon av dem.

Isaac gör inte mycket annat än äter, sover, skiter, skrattar och skriker men ändå bringar han så mycket glädje. Otroligt. Vi är så glada att ha honom hos oss.

Isaac och Alex

4 kommentarer:

 1. Oj! Ser ut att vara en riktigt liten krabat. Hur gammal kan han vara? Storlek på kläder?

  SvaraRadera
 2. Vi tror att han är cirka tre månader men han väger bara 3.5 kilo och är liten som en nyfödd. Vi matar honom för fullt och tycker redan att han ser lite rundare ut om kinderna. Aptiten är det i alla fall inget fel på, tror problemet tidigare varit brist på mat. Skrämmande med tanke på att han varit på ett sjukhus i närmare två månader.

  SvaraRadera
 3. Tycker att ni gjorde ett underbart beslut att ta hand om lille Isaac, jag tror att det kommer hjälpa alla grabbarna att ta hand om plutten.
  Önskar er all lycka!

  SvaraRadera
 4. Nu börjar jag gråta. Så fina alla ni är! Jag har skrivit det 100 gånger, men jag gör det ändå igen; Ni är fantastiska och jag beundrar er så mycket.

  Tror inte ni lämnar någon oberörd.

  SvaraRadera