söndag 8 april 2012

Hyresvärden på besök

Vår hyresvärd bor i Kampala och vi brukar vanligtvis betala hyran till hans bankkonto men igår var han i Kabale och firade påsk så han passade på att komma förbi för att hämta sina pengar (och försäkra sig om att hans hus stod kvar gissar jag).

Han gick omkring och mumlade för sig själv, "good, good, very good". och sa sen att vi tog hand om hans hus på ett utomordentligt sätt och att han var väldigt nöjd med att ha oss som hyresgäster. Annat lät det i början när han fick höra att en då 25-årig student skulle flytta in med tretton gatubarn. Ha ha, jag kan inte klandra honom men bra att han nu förstått att vi inte är några vilddjur.

Visst ser det ut som kriget här många gånger men vi gör vårt bästa för att hålla det rent och snyggt och det var såklart kul att höra att det uppskattades.

Inspektionen avklarad, dags för hyran som vi betalar tre månader i taget. 750.000 uganda shillings á tre månader = 2.250.000 shillings (ca 6500 kr). Mycket pengar och de pojkar som råkade få en glimt av dem hade ögon stora som golfbollar.

Efter han hade gått konstaterade Brian:

"In the future I am going to become a landlord."


Brian

1 kommentar:

  1. Så underbart med framtidsplaner! När jag gjorde min praktik i Sydafrika så var det en kille som bestämde sig för att han skulle bli inkastare/betalansvarig i minibusstaxi. De gånger vi var ute med barnhemmets minibuss övade han sig på att skrika ut reklam för åkturen. Häftigt var det också att använda denna dröm till att få honom att börja intressera sig för skolan, matte är ju bra att kunna om man ska ta betalt av folk.

    SvaraRadera