fredag 22 november 2013

Tom har flyttat in

När vi hade varit hos läkaren med Tom förra veckan frågade vi om han skulle vilja komma över en helg och prova på att bo hos oss. Omställningen från gatan är stor tänkte vi och att det kanske är bra att ta det lite försiktigt och inte pressa honom. Han ville jättegärna spendera en helg hos oss. Vilken skulle passa, undrade vi. "Denna" (läs förra), svarade han Så han hängde med oss förra fredagen och sen dess har han stannat. Inte en tanke på att återvända vad det verkar. Han har till och med börjat studera så smått. Vi har hyrt in en lärare som undervisar honom ett par timmar om dagen för att få en uppfattning om hur mycket han kan och vad vi måste lägga mer fokus på. Tom hoppade av skolan i andra klass och har inte satt sin fot i ett klassrum på över sex år. Vi hoppas att han, med stödundervisning under kommande jullov, kommer i fatt så pass mycket att man låter honom få börja trean när nästa läsår drar igång i slutet av januari.
 
Otroligt motiverad och fokuserad är han, Tom. Visst lär det komma svackor men om han behåller en bråkdel av den fantastiska attityd han har just nu kommer det här gå galant.
 
Vi håller tummarna.

Varje förmiddag den här veckan har Tom fått undervisning hemifrån.

6 kommentarer:

 1. Så fantastiskt! Man blir så glad :D

  SvaraRadera
 2. Vad roligt, och hoppas verkligen han trivs. Lycka till.

  SvaraRadera
 3. Så härligt att se!!

  SvaraRadera
 4. De är ju helt fantastiskt och vill han och har motivationen så kommer det gå alldeles lysande :-) kramar till Uganda från Stockholm
  Eva B

  SvaraRadera
 5. Vart har Therese tagit vägen?

  SvaraRadera
 6. Alltså, ni är ju helt fantastiska! Hoppas nu att allt fortsätter lika bra för honom!

  SvaraRadera