fredag 20 december 2013

Dagens rubriker

Idag röstade det ugandiska parlamentet ja till förslaget om den omdiskuterade anti-gaylagen. Livstids fängelse om man döms för homosexualitet.
 
 
 
 
Den enda som kan hindra att det blir verklighet nu är President Museveni som måste besluta om det ska bli en ny lag eller inte. Ett beslut som inte kommer bli enkelt för honom att ta eftersom majoriteten av den ugandiska befolkningen är för förslaget medan länder, som Uganda är direkt beroende av, tydligt är emot och hotar med biståndsstopp om lagen blir ett faktum.

3 kommentarer:

 1. Sitter i skrivande stund på pågatåget o såg nyheten på deras tv skärmar här. Tänkte direkt på er. En skrämmande lag så jag vet inte vart kag ska ta vägen.

  Men blir samtidigt nyfiken o tänker på diskussioner om allt mellan himmel o jord som förs mer eller mindre i alla hushåll. Jag kmr tex från en familj dör vi inte diskuterade mkt eller hade öppna dialoger om hur samhället fungerar eller att ha ett kritiskt öga. Hur ser det ut hos er? Diskuterar nu mkt i huset med barnen så att de också lär sig att se på saker med mer än ett perspektiv

  SvaraRadera
 2. (Min mobil vetet sig märkligt när jag kommenterar, slutar att fungera att skriva helt plötsligt)
  Men undrar helt enkelt hur jargongen är hos er, är barnen medvetna om vad som händer i landet o dess förändringar? :)

  /Delia

  SvaraRadera
 3. Såg denna (tyvärr kan den bara ses i Sverige) http://www.svtplay.se/video/1639808/del-1-av-2 och skrämdes av hur dom pratar om homosexuella i Uganda men när politikerna har sån uppfattning så är det svårt att få ändring i människors uppfattning men det är tur att det finns eldsjälar som jobbar i hemlighet med sjukvård och hjälp till de homosexuella.

  SvaraRadera