fredag 27 december 2013

Ett barns ärlighet

Mina föräldrar är här och det är vi alla så glada för. Grabbarna släppte allt de hade i händerna och sprang tjutande emot dem när de kom in genom grinden. Härligt!
 
Som vanligt var de fascinerade över min pappas kroppshydda, Ivan slog händerna runt honom för att avgöra omkretsen och konstaterade att den inte blivit mindre.
 
Ivan: Papa, everytime you tell us that next year you will have reduced but instead you grow fatter.
 
Finkänslighet, vad är det? I Sverige hade en sådan kommentar ansetts oförskämd men Ivan menade absolut inget illa, i Uganda är nämligen en större kropp ett tecken på att man har det gott ställt. Att man har god aptit och råd att äta väl.
 
Ja, så kan man ju också se det.

5 kommentarer:

 1. Vad gulligt att de kallar honom papa. :)

  SvaraRadera
 2. Intressant det här med ideal förresten. Det märks att de rikas liv alltid är det som eftersträvas överallt i världen. Nu när alla har mat i Sverige ska vi istället ha en massa tid över till träning (helst med egen pt) och pengar till dyr hälsosam (helst ekologisk) mat. Samma sak med solbränna. När min mormor var ung skulle man vara blek, för det innebar att man var rik och slapp jobba på fältet. Nu ska man vara solbränd, för det innebär att man har en massa fritid och kanske cash att resa till ett varmt land där man kan lata sig på stranden. Det är fint att det är okej att vara tjock i Uganda men det är synd att anledningen är för att man ska framstå som välbärgad. Jag hade dock tagit det idealet över västvärldens 5-2 diet, size zero och anorektiska modeller, any day.

  SvaraRadera
 3. Hahha! Ibland är dom för ärliga! Men ändå går det inte att ens bli lite förnärmad! Vad kul att få ha dina föräldrar där! God fortsättning,
  Anna

  SvaraRadera
 4. Så kul att dina föräldrar är på plats! HälsaCarina från Åsa...

  SvaraRadera
 5. Haha, så härligt! :) Jag jobbar som sommarvikarie på ett boende för ensamkommande här i Sverige. När jag kom dit för andra året i rad i somras sa en av killarna: "Josefine, du har blivit tjockare!". Han menade det i all välmening och tyckte jag såg mer sund ut nu, men det lät så roligt när han sa det :) God fortsättning på er!

  SvaraRadera