torsdag 20 februari 2014

En sista chans...

Idag var vi kallade till polisen igen för att diskutera vad som ska göras med snickaren. Vi fick rådet att låta honom bli släppt under något de kallar "Police bond". Det innebär att han måste komma på möten på polisstationen under en tid framöver och då visa att han uppfyller de krav som är överenskomna.
 
I vårt fall har vi kommit överens om att han ska få en andra chans att göra våra sängar och att de ska vara färdiga inom en månad. Egentligen hade jag hellre sett att vi fått pengarna tillbaka men det visade sig att han inte har några pengar och jag vill inte skapa en massa oreda i hans familj genom att se honom tvingas sälja sin egendom eller ta lån för att betala tillbaka.
 
Vi vill bara ha sängarna vi beställt. I det skick de bör vara.
 
Om snickaren håller det han lovat kommer vi att be om att ärendet läggs ner. Om han inte håller överenskommelsen eller uteblir från sina möten med polisen  kommer han att låsas in igen, sedan går fallet till rättegång.
 
Jag hoppas att han tar sitt förnuft till fånga nu och sätter igång att jobba.

1 kommentar:

  1. Det verkar som en bra lösning. Hoppas snickaren tar ett bra beslut, så att han inte orsakar mer trubbel för sig själv.
    Och att "skitungdomarna" (för de är ju inga ungar länge:-) ) får sina nya sängar.
    Ann

    SvaraRadera