tisdag 25 februari 2014

Lagen är nu ett faktum

Igår skrev President Museveni under Ugandas nya anti-gay lag inför ett stort medieuppbåd.

4 kommentarer:

 1. Usch, så fruktansvärt ledsamt. Ett steg i helt fel riktning...

  SvaraRadera
 2. Det är fruktansvärt och det kommenteras en del här hemma. Jag har hört om att både Danmark och Norge överväger att strypa sina bistånd pga detta men jag hör också om en ugandisk HBTQ-person levande i Sverige och engagerad i frågorna säga att det är fel väg att gå med bojkott. Att det kommer drabba fel målgrupp. Att vi istället på alla andra vis måste sprida kunskap och information för att få dem att förstå hur fel den här lagen är. Det hela är bara så himla sorgligt...

  SvaraRadera
 3. Är definitivt emot lagen och lider med alla ugandier som lever som homosexuella i Uganda och hoppas att de finner en väg ut ur landet. Men förstår inte resonemanget att försöka få "dem" att förstå vad som är rätt och fel. Vilka är "dem"? Och vilka är "vi"? Är "vi" väst som förespråkar mänskliga rättigheter och demokrati eller? Men isåfall endast stöttar regeringar som följer "våra" policys, "vårt" demokratiska system och endast stöttar lagar och bestämmelser som "vi" tycker är bra? Är precis detta "peka med hela handen" mentaliteten som många afrikanska ledare är otroligt trötta på, inklusive Museveni.

  SvaraRadera
 4. Jag håller med er allihopa. Jag tycker också att lagen är fruktansvärd men inser samtidigt att jag är gäst i det här landet, ett faktum jag är ödmjuk inför. Det är jättesvårt att veta hur man bör agera i ett sånt här läge.

  SvaraRadera