fredag 14 februari 2014

Om vår snickare

Vi har anlitat en duktig snickare att bygga de nya trevåningssängarna till huset. Bekymret är att denne snickare är lika lat (och/eller oseriös) som han är begåvad. Kombinationen är inte lyckad. Han gör i princip inget om vi inte befinner oss precis bredvid. Det var överenskommet att sängarna skulle levereras till jul. Ha ha. De senaste veckorna har vi blivit hårdare och hårdare och sagt att det får vara nog med ursäkter. Han lovade att måla sängarna under veckan och att de skulle vara klara imorgon. Idag när vi åkte dit för att se hur det gick möttes vi av ett gäng sängar med lika lite färg som i måndags.
 
Han skulle just börja när vi kom, påstod han.
 
Eller hur.


När vi kom öppnade han äntligen färgburken i alla fall och började måla sängarna.

8 kommentarer:

 1. så trist, hoppas att ni får sängarna snart :)

  SvaraRadera
 2. Då får ni köra med affärs språk: deadline datum! Och varje dag efter det datumet som han drar över så drar ni av en viss summa från den ursprunglinga summan ...... det borde väl inte kunna missförstås ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har haft så många deadlines att jag snart tappar räkningen, hotat med avdrag på slutbetalning och till och med polis men likt förbannat dröjer det. Anledningen till att vi inte polisanmäler honom rakt av är att polisärenden kostar pengar.

   Radera
 3. Oj oj, är det inte frustrerande eller har du vant dig vid detta? :) en studiekamrat som är från Uganda berättade att detta är ett typiskt beteende där. Hoppas sängarna snart blir klara!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag borde ha vant mig men blir lika frustrerad varje gång!

   Radera
 4. Väldigt konstigt, man tycker ju att det borde ligga i hans intresse att verkligen leverera så ni anlitar honom i framtiden. Hoppas ni får era sängar snart!

  SvaraRadera
 5. Skicka dit några av pojkarna för att hjälpa till och lära sig lite av honom?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja om de fortfarande hade haft lov hade vi kunnat göra det =)

   Radera