tisdag 25 mars 2014

Akutfall

Kabales Probation Officer ringde för ett par timmar sedan och sa att hon hade en liten pojke på sitt kontor i akut behov av boende. Kan vi hjälpa till? Som tidigare när nya barn ansluter till oss ges det sällan mycket tid att fundera och det här fallet är inget undantag. Vi ska göra allt vi kan för att hjälpa svarade vi och åkte och hämtade honom. Jag lovar att berätta mer om varför pojken behöver hjälp så fort jag har hela situationen klar för mig.
 
Just nu har vi fullt upp med att välkomna Robert 6 år till huset.

8 kommentarer:

 1. Jag tycker att ni gör ett jätteviktigt jobb, tillsammans med era killar skapar ni deras liv. Jag tycker också att det är helt galet att myndigheter faktiskt ber er ta hand om barn utan att de bidrar ekonomiskt till det. Eller är det något jag har missat? (Kan ju alltid hoppas.)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack. Ja det är sorgligt att det är på det viset och nej de bidrar tyvärr inte ekonomiskt. Jag vill dock poängtera att det är systemet det är fel på och inte probation officern. Hon står inför en omöjlig uppgift och gör så gott hon kan för att hitta lösningar.

   Radera
  2. Förstår att det är ett systemfel. Tänker att probation officern gjorde något bra som ändå jobbade för att ordna det för Robert. Mäste vara frustrerande för henne, och andra engagerade, att jobba i det systemet. Kan ni se någon ljusning i barns situation? Eller går det bakåt där liksom på andra områden? Kanske en så stor fråga så den får bli ett bloginlägg.

   Radera
 2. Ni är så fantastiska!! Vilka underbara människor ni är, jag blir alldeles rörd för allt ni gör för dessa barn!

  SvaraRadera
 3. Vilken skillnad det gör att just DU finns och har valt att värna om dessa barn!
  Märta

  SvaraRadera
 4. Lycka till Robert!

  SvaraRadera
 5. Robert hade tur i oturen.
  Ingabritt

  SvaraRadera
 6. Så underbart att ni finns. Ni gör verkligen skillnad.

  SvaraRadera