lördag 22 mars 2014

Egen vilja

Vår äldste kille Francis, som har läst till rörmokare det senaste året, hade ju otur när han fick veta att hans skola stängt. Vi började då leta efter alternativ och hittade till slut en skola som erbjöd ett likvärdigt program och som kunde låta honom ta vid där han slutade på förra stället.
 
Allt frid och fröjd trodde vi.
 
Nu berättar Francis att han funderat och kommit fram till att han hellre vill jobba och tjäna pengar än att gå färdigt skolan. Jag håller inte med honom och vi har haft flera diskussioner om saken. Jag menar att det är bättre att han går färdigt det här sista året och får ett certifikat på avslutad utbildning vid årsskiftet.
 
Francis står fast vid sitt beslut och då finns det tyvärr inte så mycket vi kan göra. Han är myndig och bestämmer själv så vi får acceptera att det är såhär. Mina kollegor säger att han förmodligen kommer att inse själv så småningom att det vore bättre att gå färdigt skolan och att han då kommer att komma tillbaka.
 
Jag hoppas det.

1 kommentar:

  1. Intressant. För vissa kan ju det fungera, de har helt enkelt lättare för praktiska uppgifter än teoretiska och därmed utvecklas man bättre som person när man följer ens egna ambition och kapacitet. Det sägs samma sak för småbarns utveckling, från spädbarn "fortsätt lek med det som mest intresserar dig" och barn "fortsätt träna på den aktiviteten som visar sig komma naturligt". För vissa, inte alla, kanske det funkar om han har en mer praktisk läggning. Annars som du säger kan han ju återgå till plugget. Kan ni dubbelkolla på "expiry-date" för en väntande examen?

    SvaraRadera