lördag 1 mars 2014

Skitlördag

Vår eftermiddag har varit skit. Bokstavligt talat. Men också bjudit på många skratt.

Det har varit stopp i avloppet i huset och innan vi ringer in en dyr rörmokare bestämde mina kollegor och grabbarna sig för att se om de på egen hand kunde lösa (he he) problemet.

I Uganda finns det på de flesta ställen inte något allmänt avlopp. Istället har man en tank i anslutning till sitt hus som man själv ansvarar för att tömma när den är full genom att beställa en tankbil. Alex och killarna gick bakom huset till vår avloppstank för att se om den var full och att det orsakat stoppet.

Det doftade inte hallon om man säger så...

Zakayo, Isaac och Ian som är på besök idag kom för att se vad som pågick.

Nix, tanken var inte full. Alltså måste problemet komma från huset.

Tillbaka igen...

Grabbarna öppnade då de luckor i vår trädgård som leder till avloppet.

...inte direkt någon angenäm övning att med hjälp av en lång pinne försöka lösa stoppet. Buddha och Ambrose var dock modiga och antog utmaningen. Och rätt som det var började innehållet att sjunka undan. Hurra! Problem solved.


3 kommentarer:

 1. Så fantastiskt duktiga! Bra jobbat!

  SvaraRadera
 2. Samarbets övning! Och konsten att kolla om man kan spara pengar genom att fixa problemet själv! Duktigt gjort av grabbarna! //Anna

  SvaraRadera
 3. Tänka sig att vi har haft (ett smärre) problem med vårt avlopp och har inte ens "orkat" lyfta telefonen än så länge :) Livet i Afrika är så mycket enklare.

  Något att tänka på när det enda (mesta) som skildras av Afrika på vår TV är miserabla förhållanden där de vädjar om hjälp. Inget tyder på att många afrikaner är enormt handlingskraftiga, ansvarstagande och starka människor!

  Du visar en glimt av det Afrika jag har sett på plats. Underbart!

  SvaraRadera