söndag 18 maj 2014

Evelyne

Det här är Evelyne, 4 år. Hon blev övergiven som nyfödd och hittades i ett dike av kvinnan i gult på bilden. Den här kvinnan har sedan dess, trots att hon har tre egna barn som hon försörjer ensam eftersom hennes man är psykiskt sjuk, tagit hand om flickan som om hon vore hennes egen.
 
Fantastiskt.
 
Fostermamman har under drygt fyra år försett Evelyne med allt hon behöver. Nu är flickan så pass gammal att det är dags att börja skolan men mamman, som redan haft svårt att betala sina äldre barns avgifter, har funnit det omöjligt att betala för henne. Därför har Evelyne fått stanna hemma när många av hennes jämnåriga kompisar gått till skolan. 
 
När vi hörde deras historia bestämde vi oss för att hjälpa till genom att betala Evelynes skolavgifter och skollunch, samt förse henne med skolmaterial och uniform. Imorgon börjar hon äntligen Nursery School och det var hon jätteglad över men var noga med att poängtera att det finns massor av saker hon faktiskt redan kan. Räkna till exempel. Och hälsa på engelska.
 
Det bådar gott.
 
Vi önskar Evelyne all lycka till och riktar ett innerligt TACK till Er för att Ni gör det möjligt för oss att hjälpa. 


Evelyne 4 år

Glad över att få börja skolan imorgon

7 kommentarer:

 1. Helt fantastiskt!

  SvaraRadera
 2. Åh, vad bra!! Men du Emma, kan vi inte få en liten lista på vilka barn du har? Jag har tappat räkningen, speciellt på de som inte bor i huset. //Helena

  SvaraRadera
 3. Så oerhört sorgligt men samtidigt fantastiskt! Sorgligt att hon faktiskt har en mamma, någonstans, kanske i livet, kanske inte, som har burit på henne men som inte haft möjligheten att behålla henne, en stor sorg både för flickan och föräldrarna. Men fantastiskt hur hon har blivit räddad av en annan, fått kärlek och liv, och nu även möjlighet att utveckla det livet, att utveckla idéer och tankar och att få lyssna och bli hörd - och förhoppningsvis fortsätta leva under dem förutsättningarna. Fan vad bra Du är Emma så gör allt detta, det säger så mycket om din personlighet. Jag avundas din styrka, var har du fått den ifrån? Det skulle vara spännande att höra även Din historia :) /Amanda

  SvaraRadera
 4. Ååh ni är ju så underbara! Stor eloge oxå till fostermamman. Tack vare er får jag lite hopp om mänskligheten, ni är bra i en hård och kall värld. Tack!

  SvaraRadera
 5. Än en gång blir jag smått överväldigad över vilket otrolig skillnad ni faktiskt gör, det är inget annat än fantastiskt.

  SvaraRadera
 6. Fick oväntat lite pengar. Gör en överföring, behövs kanske lite extra med tanke på Evelyn.

  SvaraRadera