söndag 29 juni 2014

Äntligen i Sverige!

Nu är jag äntligen i Sverige och är så glad för att återigen ha Alex med på besök och fullkomligt överlycklig att även ha Isaac här.
 
Jag har sett att det spekulerats i kommentarsfältet och nu kan jag äntligen berätta att jag har adopterat Isaac. Att vi inte kunnat resa tidigare har berott på att hans pass dröjde att bli färdigt, trots löften om att det skulle gå fort. Utan pass går det inte att ansöka om visum till Sverige och utan visum kan man inte resa (Om han skulle bosätta sig i Sverige hade processen sett annorlunda ut men det ska vi inte göra ännu utan åker tillbaka till Uganda i september).
 
Till slut ordnade sig i alla fall allt och i fredags eftermiddag landade vi på Kastrup.
 
Vilken lättnad.
 
En känsla som tyvärr bara varade ett par timmar för Isaac höll nämligen på att skrämma livet ur oss alla.  Han har varit lite snuvig och småfebrig de senaste dagarna och när vi kom hem till mina föräldrar la han sig för att vila.  En stund senare började han skaka okontrollerat och var helt okontaktbar. Jag har aldrig blivit så rädd i hela mitt liv och vi ringde genast efter ambulans som tog honom till barnakuten i Lund.
 
Där tog man en massa prover och konstaterade, tack och lov, att det "bara" handlade om en feberkramp. Han har inte fått fler kramper men är fortfarande halvkrasslig. Jag hoppas att han snart är helt kry igen.
 
Jösses vad glad jag är att det var i Sverige när det hände. Jag inser nu mer än någonsin förr hur bra ställt vi har det. Vilken fantastisk vård och personal. Underbart att se och känna all värme från dessa fina människor efter så många veckor av strul med den ugandiska byråkratin.
 
Det blev en Sverigedebut han kommer att få höra om länge, Lilleman.
 
Premiärflygning. Spännande!

Hej hej!

Äntligen landat i Köpenhamn

Igår blev det mycket vila. Att ta en siesta i trädgården tyckte både Isaac och mina föräldrars katt var väldigt skönt.  
 
 
 
 
 
 
 
 
 

53 kommentarer:

 1. Åh vad roligt att du har adopterat lilla Isaac! Det värmer i hela hjärtat o känner sån glädje!

  Hemskt med feberkrampen, men gott att höra att allt är okej med honom :)

  SvaraRadera
 2. Grattis mamma Emma! vilken tur lille Isaac har som har fått en sådan fin och kärleksfull mor! ha det så härligt den här tiden som ni är i Sverige tillsammans! kramar!

  SvaraRadera
 3. *gåshud* Du är helt fantastisk Emma, vilken underbar människa du är!

  SvaraRadera
 4. Åhhh grattis!! Vilken fin mamma lilla Isaac kommer få ha!

  SvaraRadera
 5. Stort stort grattis :)

  SvaraRadera
 6. Åh vad det värmer i hjärtat! Har följt bloggen länge nu och hoppas att du fortsätter blogga ett tag till! Underbart! Kram från en socionom

  SvaraRadera
 7. Underbara Du, det värmer i hjärtat! Hoppas nu ni får en fin tid här i Sverige alla tre.

  SvaraRadera
 8. Åh, så underbart fantastiskt!!

  Varma kramar,
  Susanna

  SvaraRadera
 9. Alla strån på kroppen ställde sig rakt upp, tårarna steg.. vilken lycka! Så coolt och underbart att du har adopterat fina Isaac. Ett jättegrattis till dig mamma :)
  Feberkramper kan skrämma slag på vem som helst, skönt att det inte vara värre. Ha en underbar vistelse hemma i Sverige. Säg hej till Alex, kul att han kunde följa med denna gången också :) Nu vet han vad Nordic walking är i alla fall ;) Kram

  SvaraRadera
 10. Vad fint att katten lade sig där <3

  SvaraRadera
 11. Åh vad underbart! (med adoptionen alltså, inte sjukdomen, hoppas han kryar på sig snabbt!) Grattis grattis grattis till er båda! Sjukt hur lycklig man kan bli för någon annans skull! :D All kärlek

  SvaraRadera
 12. Grattis till adoptionen och skönt att det bara var feberkramper, hoppas han kryar sig helt snart. Ha en trevlig Sverigevistelse :)
  Låla

  SvaraRadera
 13. Grattis till adoptionen! Hoppas ni alla får de fint, fint i Sverige medan ni är här! :-)

  Kram

  SvaraRadera
 14. Stort grattis till er båda!!!! Har följt er ett tag men aldrig kommenterat men detta kan man ju inte låta bli :-) hoppas Isaac gillar svensk sommar med allt vad det kan innehålla!

  SvaraRadera
 15. Underbart med adoptionen, grattis! Och välkommen till Sverige Isaac!

  SvaraRadera
 16. Stort grattis till föräldraskapet även i laglig mening, i hjärtat har jag förstått att du är hans mamma sedan länge. Jag minns hur jag grät när jag läste om hur han blivit övergiven, min egen dotter är bara några månader yngre så det var känsligt för mig. Jag hoppas han kommer gilla Sverige och alla nya upplevelser.

  SvaraRadera
 17. Åh vad kul för er båda! :)

  SvaraRadera
 18. Åååh började nästan gråta nu :D Snart kommer ett litet bidrag till skitungarna också, studentkassan utökas ju lite under sommaren ;)

  SvaraRadera
 19. Det här är första gången jag kommenterar, men grattis till att du blivit mamma och att dina föräldrar nu är mormor och morfar. Härligt att höra!

  SvaraRadera
 20. Så härligt fina Emma.Grattis till er båda.Önskar er allt gott.Tillåt mig krama om både mor och son.
  Solbritt i Ystad

  SvaraRadera
 21. Grattis Emma. Åh vad kull att höra om adoptionen ! Hoppas ni får en bra sommar i Sverige. Hälsa Alex och Isaac. Kramar från Ann-Marie och Benjamin.

  SvaraRadera
 22. Grattis Emma! Det rör mig till tårar

  SvaraRadera
 23. Dataskärmen är suddig!! Tårarna rinner av glädje: stort GRATTIS till såväl mor som till son- och till morfar/mormor! Hoppas Isac får en härlig vistelse i Sverige- gärna lite mindre dramatik än den början som ni fick här :) GRATTIS!! /M

  SvaraRadera
 24. GRATTIS! Dataskärmen är lite suddig här pga tårarna som trillar. Men det är lyckotårar! Hoppas ni får en underbar vistelse i Sverige och mindre dramatik än den början ni fick :) Stort grattis igen till både mor, son och morfar/mormor. NJUT av varandra ! /M

  SvaraRadera
 25. Så himla härligt att höra Ha nu en fantastisk sommar!

  SvaraRadera
 26. Vad roligt, stort grattis till er båda! Isaac har fått en toppenmamma och du har fått en ljuvlig liten son :)

  Mindre roligt med feberkramp, vet precis hur läskigt det är!

  SvaraRadera
 27. Men så underbart!! Jag började grina när jag läste det här! (jag är själv adopterad som liten och vet att det där med blod är tjockare än vatten och annat inte alls måste stämma!). Grattis till Isaac som fått världens finaste mamma och till mamma Emma som fått en så fin unge! Mindre kul med feberkramper dock, har också upplevt det hos min son och det var hemskt! Så skönt att ni var i Svea då! Kram!

  SvaraRadera
 28. Oj... Wow... Vilken nyhet såhär innan jag ska sova... Så innerligt glad för er skull... Stort grattis till er båda.... Kramiz...

  SvaraRadera
 29. Stort Grattis!
  /Maja

  SvaraRadera
 30. Härliga nyheter! Ett stort grattis till er båda! /Hanna

  SvaraRadera
 31. Vad roligt att höra att du adopterat Isac. Ônskar er en fin sommar.

  SvaraRadera
 32. Då kände jag rätt på mig, att det var så att du skulle bli laglig mamma till söta Isaac. Roligt och härligt! Njut nu av hemmavaron och lugnet och vem vet, du kanske saknar att bilarna inte kör tättinpå varandra här i Sverige ;-)

  SvaraRadera
 33. Grattis! Bästa nyheten som har hänt på länge!!!
  Vickan i England

  SvaraRadera
 34. Stor grattis till er bàda tvà! Hoppas att resten av Sverigevistelsen blir desto bàttre och att ni fàr en fin sommar. Stor kram!

  SvaraRadera
 35. Stort grattis till er båda! <3 //manda

  SvaraRadera
 36. Åh, grattis till föräldraskapet! Underbart!
  Vad tycker Isaac's "storebröder" om adoptionen? Ingen svartsjuka?

  SvaraRadera
 37. Men åh vad underbart! Glädjetårar och gåshud överallt! Har följt din blogg länge men har av någon anledning aldrig kommenterat förut, men nu var jag ju bara tvungen! Jag blir så glad för er skull, och för att det finns så fina människor som du och dina kollegor - ni gör verkligen ett toppenjobb! Så inspirerande, önskar att fler var som ni! Stort grattis till både dig och Isaac, du kommer vara en fantastisk mamma till din söta son, det är jag övertygad om! Kramar, Lina

  SvaraRadera
 38. Jättegrattis! Kunde inte få en bättre nyhet. Men tänk, när jag ser er båda tillsammans tycker jag att ni liknar varandra. Jo, men det gör jag.

  SvaraRadera
 39. GRATTIS! Höll tummarna för det!

  SvaraRadera
 40. Grattis! Adopterade du ensam (menar inget illa!)?

  SvaraRadera
 41. All lycka till er!

  SvaraRadera
 42. Vilken enormt fin människa du måste vara som gör så mycket för alla dessa barn. Vet inte om du är själv/ensamstående eller inte men vilken kraft du måste ha om du är det. Vad stark du verkar vara. Jag menar att ta alla dessa beslut och kämpa med adoption och allt själv. Men vet som sagt inte om du har en man eller inte vid din sida som stöttar och hjälper till med allt ekonomiskt, stöd, psykiskt etc.

  Ett stort lycka till, till er och ha det bäst!
  Tur att det "bara" var feberkramper!

  SvaraRadera
 43. Åååå blir glad av detta inlägg <3

  SvaraRadera
 44. Fy fasiken så roligt!!!! stort grattis till dig och speciellt till Isac :-)
  Kramar fr ett regningt Stockholm,
  Eva

  SvaraRadera
 45. Grattis till er båda, fantastiska nyheter!

  SvaraRadera
 46. Vad kul att Alex och Isaac kunde följa med. Skönt att det ordnade sig med pappren, känslomässigt anar jag att Isaac och killarna är dina ungar även utan papper. Om det inte blir för personligt så skulle det vara intressant att få ta del av hur resten av gänget har tagit emot adoptionen. Vore även intressant att få ta del av om adoptionen innebär några konkreta förändringar i ert vardagsliv. Men som sagt, bara om du kan berätta utan att du tycker att det blir för privat. Din blogg ger så lätt en känsla av närhet som är himla härlig men samtidigt "lurar" jag mig själv till att tro att jag känner er alla. Bra att du värnar dig och killarna.

  SvaraRadera
 47. Har inte läst här på länge länge och vilken fantastisk nyhet att komma tillbaka till. Isaac har fått en fantastisk mamma! Jag är så glad för er båda två. :)

  SvaraRadera
 48. Grattis! Du gör skillnad!

  SvaraRadera
 49. Åh stort grattis! Jag är som många andra här helt tårögd. Du är en sån fantastiskt fin människa.

  SvaraRadera
 50. Stort grattis !!

  SvaraRadera
 51. Blev helt tårögd när jag läste det här! Så fint!!

  SvaraRadera