söndag 1 juni 2014

Veckans hjälte

Jag vill prisa mina fina kollegor, de är alla fantastiska och vår verksamhet skulle inte finnas utan dem. Den här gången vill jag rikta ett extra stort tack och en väldig eloge till Richman som gjorde det omöjliga möjligt häromdagen. När jag, i Kampala, fick reda på att jag behövde ett intyg från de lokala myndigheterna i Kabale ställde Richman genast upp och spenderade hela dagen med att jaga det. När det väl var skrivit fattades signatur från chefen på myndigheten. Han var på tjänsteresa och väntades inte tillbaka förrän flera dagar senare. Ingen annan kunde skriva under så de bad oss att vänta.

Det svaret dög inte för Richman. Han bad om numret till chefen och ringde för att försöka se om det fanns någon annan som han kunde delegera att skriva under. Omöjligt. Var är du på tjänsteresa, undrade Richman. Mbarara, svarade chefen. Om jag kommer dit med intyget, skriver du under då?

Svar ja.

20 min senare satt Richman på bussen till Mbarara. En tur på tre timmar. Fick underskriften och skickade sedan vidare dokumentet till mig med en buss till Kampala medan han själv satte sig på en tillbaka till Kabale.

Otroligt.

Tack snälla, snälla Richman. Vilken räddare i nöden.


1 kommentar: