onsdag 20 augusti 2014

Det är en krokig väg

Sedan vi drog igång vår verksamhet har vi givetvis hanterat många incidenter och problem med våra barn och ungdomar. En del stora men de flesta lyckligtvis av mindre karaktär.

Ett av de största bekymren vi möter handlar om skolan, eller skolk ifrån den rättare sagt och i det avseendet har två av våra grabbar tyvärr utmärkt sig ordentligt. Tillsammans står de för säkert 90 % av allt skolk och vi har, som jag skrivit mycket om genom åren, haft svårt att motivera dem. Det har tidvis funnits tillfällen då vi faktiskt pratat om att ge upp och istället fokusera på de som uppför sig ordentligt men inte haft hjärta till det utan istället valt att fortsätta stötta och ha tålamod. 

Jag tror knappt det är sant när jag ser att en av dessa två  nu, för jag vet inte vilken termin i rad,  i princip har noll frånvaro och är rankad bland de tio bästa vad gäller betygen i sin klass som har cirka 80 elever.

Det gör mig oerhört glad. Och stolt. 

Nu håller jag tummarna hårt, hårt för att den andre också ska finna sin plats och slå sig till ro.

Tålamod, som sagt.

6 kommentarer:

 1. Tänk om fler föräldrar/vårdnadshavare kunde stötta sinabarn och ungdomar som ni gör... Ni är inspirationskällor och riktiga hjältar!!!

  SvaraRadera
 2. Så roligt att höra! Grattis till grabben som har orkat "bättra sig" och grattis till dig och de andra som jobbar och kämpar för att ge skitungarna ett bättre liv!
  Märta

  SvaraRadera
 3. Jag fick precis vetskap om en ung kille som behöver ytterligare ca 100,000 för att kunna göra en opereration i USA så att han äntligen kan använda sina armar.

  SNÄLLA! kan du posta detta på din blogg och nå ut till ännu fler??
  http://www.svt.se/nyheter/regionalt/sydnytt/skulle-vilja-kunna-klattra

  Insamlings sida: https://www.indiegogo.com/projects/support-young-kian-who-has-amc

  MVH
  marice

  SvaraRadera
 4. Fy tusan så bra! Man ska aldrig ge upp! Heja skitungen och er! Anna

  SvaraRadera