måndag 11 augusti 2014

Hur är det i Kabale?

Jag ber om ursäkt att det inte blivit så många uppdateringar från Kabale på sistone. Anledningen är helt enkelt för att det varit så mycket här i Sverige med Isaac och allt att mycket fokus hamnat på det istället.
Vi har kontakt med Richman eller Andrew och får rapporter ifrån dem i princip dagligen. Ibland pratar vi i telefon med grabbarna eller chattar på facebook. Allt verkar rulla på som det ska där nere. Enda bekymret för tillfället är med killen som gått i skola i Mbarara, hans motivationsnivå pendlar väldigt mycket och vi försöker hitta lösningar som fungerar och som han ska trivas med. Det är inte det lättaste alla gånger när hans handlingar fortfarande ofta styrs mer av plötsliga impulser och inte det förnuft som vi vet att han besitter. Men vi fortsätter att ha tålamod och finnas där för honom på alla sätt vi kan.
Övriga killar uppför sig, enligt uppgift, hur bra som helst och förutom lite smågnabb och mindre incidenter då och då är allt på topp. Just nu har de precis påbörjat sitt skollov och tränar för fullt inför de nationella finalerna av fotbollsturneringen City Tyres som ska spelas i Masaka i slutet av månaden. De grabbar som ska delta (pojkar upp till 14 år) är jättepeppade och för att göra resan ännu festligare och för att stödja laget planerar vi att låta även de äldre, som inte ska spela, få hänga med och heja på.
"However it was the Kampala Central team that beat the other seven to the spot after coming from a goal down to defeat Makindye 2-1 in the finals. The team now is set to represent Kampala region at the national finals where the 10 regional winners will battle to become the 2014 City Tyres U14 Chenga challenge national champions from the 28th to 31st   August , 2014 in Masaka.
The regional winners include; Alpha Soccer Academy of  Masaka, Kids of Arua from Arua, Jinja TC U14 of Jinja, True Vine Soccer Academy from Mbale, Mbarara’s Sheema FC, Kitara Unite from Fort Portal, Emma Boys from Kabale, Lugazi’s SCOUL FC among others."
Det ska bli jättespännande att se hur det går för dem.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar