fredag 29 augusti 2014

Jag blir så frustrerad

Ni vet fotbollsturneringen våra killar är med i? De vann ju regionsmästerskapen tidigare i somras och är nu i staden Masaka för att möta vinnarna från de andra regionerna och kora en nationell mästare. Jättekul och spännande och grabbarna har varit så taggade. En av de som sett fram emot det här allra mest är Ambrose. Det var han som gjorde vårt avgörande mål i Kabale och han har tränat som bara den för finalerna och hoppats att han kanske skulle ha chans att vinna skytteligan.

Så blir det tyvärr inte. 

När han nu nådde Masaka fick han beskedet att han inte får spela. Bara sådär. Anledningen? De tycker att han ser äldre ut nu än vad han gjorde vid regionsmästerskapen (som alltså spelades för bara några veckor sen).Dettta trots att han blev godkänd för spel innan matcherna i Kabale och reglerna säger att alla som blivit godkända och spelat på distriktnivå också ska få spela de nationella finalerna. Det spelar uppenbarligen ingen roll, de har nu gett ett blankt nej och struntar fullkomligt i vad ett sådant besked gör med en ung kille som såg fram emot sitt livs turnering. 

Usch. Det gör ont i mig. 

Givetvis har vi försökt överklaga och hänvisat till reglerna, vi fick då till svar att man inte har tid för våra klagomål och om vi inte respekterar deras beslut blir vi diskvalificerade. 

Fy vad ledsen jag är för Ambrose skull. Jag vet hur mycket det här betydde för honom. 


2 kommentarer:

  1. Nu är du ju inte där på plats men vet du något om vad Ambrose och övriga killar tycker? Vill Ambrose att de spelar även om han inte får vara med? Vill de andra killarna spela trots den orättvisa de utsätts för? Spontant så undrar jag om något annat ligger bakom, kan Ambrose ha uppfattats som för bra och någon mutat ledningen för att egna laget ska slippa möta honom?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har inte pratat med Ambrose men fått höra att han såklart är väldigt besviken. De har valt att spela ändå för matcherna skulle dra igång och det fanns som sagt inget utrymme till att överklaga. Det går rykten om att det kan ligga något lurt bakom eftersom Ambrose är en lovande spelare men det är bara spekulationer.

      Radera