onsdag 13 augusti 2014

Otäckt

Trots allt som hände med "Director" när vi drog igång och det väldiga obehag han orsakade kan jag inte påstå att jag någonsin varit rädd i Uganda. Jag passar mig för att gå ensam på vissa ställen när det är mörkt och håller extra hårt i handväskan vid stora folksamlingar. Precis som jag gör i Sverige.
 
Med andra ord har jag upplevt Kabale som en väldigt trygg plats men de senaste månaderna har det hänt saker som faktiskt gjort mig riktigt orolig.
 
Det har skett flera allvarliga våldsbrott och till och med mord på väldigt kort tid. Det sker visserligen annars också men då i regel i fall där brottsoffer och gärningsman har en relation sen tidigare och vapen som används är ofta kniv eller machete. Nu härjar, vad man tror är, en rånarliga som inte skyr några medel. De har skjutvapen och är inte rädda för att använda dem. Bara nu de senaste två veckorna har ett hotell angripits och en receptionist skjöts ihjäl och häromdagen attackerades en bil med turister. Både chaufför och passagerare blev skjutna och får nu vård. Hur allvarligt läget är för dem vet vi tyvärr inte.
 
Mycket skrämmande.
 
Jag hoppas att polisen får tillräckligt med resurser för att kunna följa upp och gripa de skyldiga.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar