lördag 9 augusti 2014

Vi har det bra

Att bo och arbeta i Uganda stora delar av året är fantastiskt på så många vis. Jag känner mig lyckligt lottad som får ta del av, lära och leva i ett land och en kultur som är så främmande från den svenska.
 
En annan trevlig effekt är livet i Uganda gör att jag möter människor från Sverige (och andra länder) som jag annars förmodligen aldrig någonsin skulle ha mött. Kari, till exempel, som besökt oss i Kabale två gånger. Han samlar in pengar och fixar fotbollsgrejer till grabbarna och öppnar upp sitt hem och låter oss bo hos honom nu när vi är i Stockholm.
 
Helt otroligt.
 
Tack för allt snälla Kari!


Grillmästarna Kari och Alex

4 kommentarer:

 1. Som man säger i Uganda: Thank you for appreciating! Kul att se er igen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilket underbart uttryck! Emma, det vore kul att vid tillfälle få läsa mer om sådant språkligt. Eller få en länk om du redan tidigare har skrivit om det.

   Radera
 2. Hej Emma! Först och främst vill jag säga Grattis till dig som har blivit mor till en söt liten kille. Sedan undrar jag om killarna i Uganda. Du har inte postat några nyheter om dem på länge och jag undrar om du har kontakt med Andrew som kan berätta om pojkarna? Saknar att höra om deras vardag som du berättade förut. Väntar med spänning på nya berättelser om "skitungarna" i Uganda!

  SvaraRadera
 3. Det är så fantastiskt att det finns såna här personer som gör så mycket för sina medmänniskor! Önskar att det fanns fler som Kari och Emma!

  SvaraRadera