onsdag 10 september 2014

Försiktigt!


Det är otroligt kul att se hur Isaac utvecklas och hur han växer på alla möjliga håll och plan. Nästan varje dag säger vi förvånat " När lärde han sig det?!".
Igår lekte vi häst. Jag var hästen. Isaac skulle klättra upp på min rygg för att ta sig en tur men först lade han huvudet på sned och tittade mig i ögonen.
 
Sen sa han allvarligt.
 
"Be careful."
 
Älskade unge.

4 kommentarer:

 1. Kanske du skrivit om redan men pratar du svenska med Isaac nu? Tänkte att det kan kännas konstigt att byta språk sådär plötsligt, men samtidigt är det ju ditt modersmål och du är ju hans mamma nu :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lite svenska pratar jag men det blir mest engelska eftersom det är det vi varit vana vid sen tidigare. Ja, lite märkligt blir det byta från en dag till en annan och jag vill läsa på lite mer om metoder för att han ska kunna lära sig flera språk utan att bli förvirrad.

   Radera
 2. Det bästa är att de som är modersmålstalande i ett visst språk är de som pratar språket mest med honom. I ert fall så är det väl det språk som pratas i Uganda (kommer inte på namnet nu) och svenska som bör vara hans starka språk. Om du även pratar engelska med folk så kommer han lära sig det med men du bör egentligen prata mest svenska med honom i synnerhet som det kommer vara det språk han har minst kontakt med om ni bor i Uganda. Nu är han så liten att han inte kan fullt skilja på språken men han kommer lära sig och han kommer inte bli förvirrad. Min pappa träffade ett barn som var 8 år och pratade 6 språk! Hon var tvåspråkig från sina föräldrar och hade sedan bott i ett land som var tvåspråkigt i två språk fram tills hon var 6 år och då flyttat till Sverige och då lärt sig svenska och sedan engelska i skolan. Barns hjärnor är helt fantastiska. Min dotter och vi umgås med en engelsk familj och jag är engelsklärare så hon har stött på ganska mycket engelska även om vi inte försökt lära henne detta. Hon kan säga "Mommie, jag är happy" ibland men jag vet att hon med tiden kommer veta vad som är vad.

  SvaraRadera
 3. Behöver du ett brådskande lån eller finansiell tjänst? Kontakt charitycorporation@gmail.com / http://charitycorporation.gnbo.com.ng

  SvaraRadera