måndag 8 september 2014

Tillbaka i bänkarna

Nu har skolan dragit igång igen i Uganda. De har ju tre terminer där så läsåret ser helt annorlunda ut från vårt svenska. 
 
Det som är speciellt med den tredje terminen är att det är då man skriver slutprov, det är de som sedan avgör om man blir befordrad till nästa årskurs. Nervöst för en del och tyvärr är det väldigt många barn i Uganda som får gå om klasser för att de inte når upp till de kunskapskrav som ställs.
 
En som definitivt både nått målen är våran "Dan - the mechanic". När vi startade vår verksamhet började han fjärde klass och kunde knappt ett ord engelska. Nu både skriver och pratar han nästan flytande. Dessutom är han en fena på matte och snittar 80-90 % rätt på de test han skriver.
 
Starkt.
 
Idag börjar Dan sin sista termin i grundskolan och om allt går väl väntar gymnasiet till våren.
 
Bra jobbat Dan! Fortsätt kämpa!
 
 
Dan när vi först möttes 2010. Inte klokt vad tiden går.
 
 
 

5 kommentarer:

 1. Jag gläds med dig och dina skitungar,särskilt med Dan(just idag)
  Solbritt

  SvaraRadera
 2. Imponerande vad Dan och de andra kämpar!!!

  SvaraRadera
 3. Hur går det för de tjejer som ni har stöttat? Jag har förstått det som att de har deltagit i lovaktiviteter, hur blir deras kontakt med er nu?

  Läser ungarna din blogg? Tänker att google translate eller liknande lär ju funka.

  SvaraRadera
 4. Det går bra för tjejerna!

  Tre av dem bor hos fosterfamilj/släktingar och de andra två på internat under terminerna och hos Alex mamma på loven och deltar då i de aktiviteter vi har i huset. Under det här lovet har de också deltagit i extraundervisning på sin skola.

  Nej, det gör de inte regelbundet eftersom de sällan har tillgång till internet men jag visar dem såklart ibland och pratar mycket om bloggen och våra läsare. Bra idé med google translate.

  SvaraRadera
 5. Behöver du ett brådskande lån eller finansiell tjänst? Kontakt charitycorporation@gmail.com / http://charitycorporation.gnbo.com.ng

  SvaraRadera