måndag 27 oktober 2014

Fortfarande hemma

Killarnas gymnasieskola är fortfarande stängd. Någon information om hur flickan mår eller om man spårat vice rektorn har vi inte fått, skolan sagt till eleverna att lyssna på lokalradion efter besked om när de öppnar igen men hittills har det varit tyst. Trist att man måste hålla stängt så länge, särskilt med tanke på att det närmar sig slutet på läsåret när prov ska skrivas och betyg sättas. Tyvärr finns det inte mycket vi kan göra än att vänta och hoppas att de snart öppnar igen och under tiden försöka hålla grabbarna sysselsatta.
 
Helst spenderar de tiden med att slappa eller spela fotboll men vi försöker också se till att de gör lite nytta genom att studera på egen hand samt att assistera oss med praktiska grejer som måste fixas.
 
De är onekligen till stor hjälp under veckohandlingen.
 
Alex,  Brian och Stuart en säck potatis. 100 kg potäter går det åt i veckan i huset och 25 kg ris.
 

4 kommentarer:

 1. Känns som att jag missat en del. Varför är skolan stängd?

  SvaraRadera
 2. Se detta blogginlägg:

  http://skitungarna2011.blogspot.se/2014/10/skandal.html

  SvaraRadera
 3. Skulle vara kul att veta vad en veckohandling går på. (I snitt) Samt vilken mat som är vanlig/populär i Uganda och hur det skiljer sig rent prismässigt mot Sverige. =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. En veckohandling brukar, under terminerna, när de äter lunch i skolan gå på 1000-1500 kr. Under loven blir det något mer då vi inkluderar lunch och mellanmål. Vi kan inte handla allt på en gång och bröd, mjölk, kött och en del annat smått handar vi vid behov. I veckan spenderar vi, under terminerna, i snitt 1500-2000 kr på mat. Den allra vanligaste vardagsmaten är bönor serverat med potatis eller ris. Maten är i regel mycket billigare än i Sverige särskilt de lokalodlade frukt och grönsakerna. Ett kg tomater kostar 4-5 kr. En avokado ungefär 1,50 kr. Ett kg potatis 2,50 kr

   Radera