fredag 24 oktober 2014

Nya tider

På tal om våra gymnasieelever kommer vi, som jag berättat tidigare, snart att gå in i en ny fas där det är dags att börja slussa ut våra äldsta grabbar. Vi hade en idé om att hyra rum till dem i det hus där vi har en lägenhet och som av en händelse råkade jag se ett av rummen på vår innergård tömmas i veckan. Jag frågade min hyresvärd, som också är vår granne, om någon annan skulle flytta in men hon hade inte någon ny gäst i nuläget.
 
Efter att ha hört med våra stora grabbar om de skulle vara intresserade av att flytta dit sa jag till hyresvärden att vi tar det.
 
Naturligtvis är en flytt inte aktuell omedelbart utan något som kräver noggrann planering och många samtal både med de som ska bo där och de yngre som stannar i huset.
 
Syftet med den kommande flytten är:
 
1. Att ge våra äldsta grabbar mer frihet och ansvar. Tanken är att det nya boendet blir ett första steg mot ett framtida (helt) självständigt liv.
 
2. Att i huset få plats till fler yngre barn som behöver hjälp. Vi har, sen vi kom tillbaka, dessvärre observerat ett stort antal nya barn på Kabales gator och planerar att försöka göra en insats för att få ner den siffran igen. Jag är säker på att många av dessa nya barn med ganska små medel kan återvända till sina hem men för de som inte kan det kommer vi alltså ha möjlighet att erbjuda boende.
 
Just nu är vi precis i början av planeringsarbetet för de här förändringarna och det kommer förmodligen ta tid innan de blir verklighet.
 
Jag lovar att hålla er uppdaterade.
 
Innergården. Såhär bor väldigt många ugandier.
Killarnas dörr kommer att vara den längst till höger och sidan om finner man trappan som leder upp till oss som bor på andra våningen.
 
 
 

1 kommentar:

  1. Helt fantastiskt, hoppas vi på något sätt kan följa hur det går för dina pojkar efter att de lämnar hemmet. Det är ju det bästa beviset för att du verkligen lyckas. Även om att ge dom en trygg och bra barndom inte är fy skam det heller!

    SvaraRadera