torsdag 9 oktober 2014

Traditionella korgar

I maj, innan jag åkte från Kabale, började killarna lära sig binda traditionella ugandiska korgar. En del fastnade verkligen för det och har fortsatt sen dess. Idag visade de mig sina verk.


Mark i våras när han nyss lärt sig tekniken

Buddha,  Andrew, Mark och Ivan med sina korgar idag.


Jag är imponerad.  De är superduktiga och korgarna är jättefina.

9 kommentarer:

 1. Emma, kanske kan du göra en internetbutik och låta killarna sälja sina korgar, armband osv över internet?

  Jag är säker på att flera läsare hade handlat :)

  SvaraRadera
 2. sara: räknas inte det som barnarbete?

  SvaraRadera
  Svar
  1. om vinsten går direkt till barnen så borde det inte räknas som barnarbete!

   Radera
 3. Om det räknas som barnarbete så var det kanske mitt sämsta förslag någonsin, tanken var god men kanske fungerar det inte lika bra i verkligheten. Kanske kan killarna hitta på något eget med sina korgar istället :)

  SvaraRadera
 4. Barnarbete är i sig inte förbjudet men barn ska få chansen att gå i skolan, leka och arbetet ska inte vara farligt eller skadligt för dem. Att på sin fritid fläta korgar och sälja dem (utan att det är ett krav) borde rimligen vara helt tillåtet.

  SvaraRadera
 5. Hahha Sara jag tänkte precis som du; jag hade gärna köpt en korg och stöttat killarna!! Men ja, att det skulle räknas som barnarbete känns ju super trist isåfall!

  SvaraRadera
 6. Det är ju inte barnarbete om de går i skolan och gör korgar på sin fritid. Komigen nu! :-). Var det barnarbete när vi sålde majblommor och jultidningar? Eller tvättade grannarnas fönster mot ringa penning? Eller sålde tofsar vi gjort själva?
  Ann

  SvaraRadera
 7. anonym 12:29: det var bara en simpel fråga om det kanske skulle kunna räknas som barnarbete, jag sa aldrig att det gjorde det

  SvaraRadera
 8. Att de ska kunna tjäna pengar på sina korgar tycker jag är en mycket bra idé men självklart är det extremt viktigt att se till att det görs på ett riktigt sätt. Vi får fundera på om vi kan lösa det på något sätt.

  SvaraRadera