tisdag 25 november 2014

Dags att runda av...

Efter snart två härliga veckor på Zanzibar börjar vi känna oss väldigt mätta och belåtna och ser fram emot att återvända till Kabale.
 
Kvarstår bara själva resan dit vilken jag allt annat än ser fram emot efter den busstur vi genomled på vägen hit. För att försöka undvika ytterligare en sådan har jag letat efter alternativa transportmedel. Tåg verkar vara ett. Det går en linje mellan Dar es Salaam och staden Mwanza i närheten av den ugandiska gränsen och från vad jag läst är det möjligt att boka kupé med sovplatser.
 
Det låter som en dröm i mina öron (även om turen tar dubbelt så lång tid).
 
Kanske någon av er läsare har erfarenhet av tågresande i Tanzania? Är det att föredra framför buss?
 
 

2 kommentarer:

 1. Hej,

  Jag har läst din blogg ett bra tag nu, till och med läst igenom hela!
  Är väldigt imponerad över ert arbete. Bra jobbat! :)

  Jag har tänkt att resa runt lite i Afrika i sommar. Jag hade vela besöka Uganda, Tanzania, Mozambique och Madagaskar. Är det lätt att ta sig i mellan länderna?

  Har du några tips för någon som ska besöka Afrika för första gången? Om möjligt hade jag gärna besökt er verksamhet med och bidra med något.

  Hälsningar
  My

  SvaraRadera
 2. Hej My!
  .Tusen tack! Vad spännande din planerade resa låter. Att resa till och mellan Uganda och Tanzania är väldgt smärtffritt. Som turist betalar man för ett visum (1-3 månader) som kostar 50 USD. Jag har själv aldrig varit i Mozambique men vad jag har hört så måste man ansöka om visum innan. Vad som gäller för Madagaskar har jag tyvärr inte en susning om.

  Tips... hmm... packa ett stort mått tålamod för i princip allt tar längre tid än man först tror eller har blivit lovad ha ha. Men man upplever mycket under väntetiden och är en del av hela upplevelsen.

  Om du har vägarna förbi Kabale får du hemskt gärna titta förbi oss.

  Varma hälsningar
  Emma

  SvaraRadera