fredag 28 november 2014

Fast i paradiset

Isaac har tyvärr blivit sämre, han har feber och blåsorna är nu spridda över hela kroppen. till och med i mun och hårbotten. Usch, jag tycker så synd om honom. Svårt att försöka få honom att låta bli att klia, det kliar ju i mig bara jag tittar på honom. 
 
Tanken var att vi skulle resa hem idag men det är bara att glömma, både med tanke på hur Isaac mår och smittorisken. Det låter kanske som en dröm att vara tvungen att förlänga en semester och det vore det om omständigheterna var andra och vi kunde njuta av ett dopp i det blå. Vi får svalka oss i duschen istället. Isaac kan stå under de kalla strålarna hur länge som helst, det lindrar tydligen klådan.
 
Vi har i alla fall lämnat vår strandby och tagit oss till Stone Town där vi hittat ett rum med en liten balkong som vi kan sitta och spana på och restauranger med take-away runt husknuten. Här stannar vi tills vidare, tar en dag i taget och ser hur läget utvecklar sig.
 
Håller tummarna för att han repar sig fort och så att vi snart kan bege oss hemåt.
 

4 kommentarer:

 1. Hej Emma!
  Vad tråkigt att Isaac är sjuk! Vi hade vattenkoppor här hemma för ett år sen och jag tänkte ge mitt bästa tips:) Alsolgel! Vet inte om det finns hos er där, men det är toppen! Bad varje kväll och sen insmörjning. Det gick över på en vecka! Hoppas, hoppas det finns hos er! Annars kanske alsolsprit eller -lösning kan funka lika bra? Om du inte får tag i det så kanske jag kan skicka några tuber alsolgel? Eller tror du det tar för lång tid, att Isaac hinner bli frisk? Vet ju inte hur postgången till Zanzibar funkar.. Hör av dig om du vill jag skicka, jag gör det gärna! :)
  Vänliga hälsningar Stina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Stina!
   Oj vad gulligt och omtänksamt av dig. Tror dock att Isaac hinner bli frisk långt innan det skulle nå oss. Vi får leta efter alsogel här annars klara oss på den kräm vi fått på vårdcentralen här. Tusen tack ändå för erbjudandet. Otroligt snällt. Varma hälsningar Emma

   Radera
 2. Se om du kan få tag i Tavegyl. Används även vid allergi och tar bort klådan. Det fick jag till mina barn.

  SvaraRadera