måndag 17 november 2014

Nödlösning

Vi har tyvärr insett att vår pojkes avstängning från skolan med största sannolikhet inte kommer att upphävas innan terminens slut. För att han ska få ett slutbetyg och undvika att tvingas gå om en hel årskurs har vi tagit honom till en privatskola i Kabale där han kommer att spendera de sista veckorna innan jullovet, skriva slutproven och därmed få ett betyg.
 
Om han kan återvända till sin gamla skola nästa år återstår att se.
 
Jag tänker på de andra 300 familjerna med elever i samma situation och vet att flera av dem inte har möjlighet att betala för en provisorisk lösning som vi.
 
Det gör mig så jädra förbannad. Det finns så många som inte har råd att gå i skolan överhuvudtaget och nu förstör den här (kommunala, bör tilläggas) skolan för de som redan har gjort det.
 
Ren och skär idioti.

3 kommentarer:

  1. Vad skönt att ni kunnat lösa problemet i alla fall inför de närmaste framtiden. Fattar inte hur de tänker på skolan... De tycker det är rimligt att 300 elever ska traggla om (och betala för!) samma årskurs en gång till för att de protesterade mot att en elev blev misshandlad av en rektor. Det är ju befängt!

    SvaraRadera
  2. Dom kanske ser det som ett sätt att tjäna pengar på, tyvärr.

    SvaraRadera
  3. Vad har hänt? Känns som om jag missa något. Hinner ju tyvärr inte med att läsa bloggar så som jag gjorde förr nu efter flytten.

    SvaraRadera