måndag 22 december 2014

Car trouble

Jösses vilken dramatik.
 
Jag var på väg från fotbollsplanen med bilen och stannade till för att utbyta ett par ord med Mark genom rutan när det plötsligt började ryka kraftigt underifrån ratten. Rök - eld - bensin - EXPLOSION, tänkte jag medan jag fumlade för att stänga av motorn innan jag kastade mig ur bilen.
 
FIRE! Tjöt jag och var nästan på väg att slänga mig i diket för att ta skydd när jag såg att röken avtog.
 
Jag kände mig något fånig där jag stod och hämtade andan när Mark kom kutande med en trasig petflaska fylld med smutsigt vatten, som han hämtat ur en vattenpöl, för att släcka elden. Vilken stjärna. Samtidigt kom resten av grabbarna lunkande från fotbollsträningen och fick syn på oss.
 
Killarna (tittar på mig, på Mark, på bilen varpå en av dem förvånat säger): What are you doing?
 
Överreagerar en aning bara.
 
Jag som inte kan mycket om bilar trodde på riktigt att det skulle smälla och anser trots allt att det är bättre att ta det säkra före det osäkra. Hur dum man än känner sig efteråt.  
 
Bilmekanikern fastställde sedan att röken orsakats av en kortslutning, han har löst problemer och bilen mår prima igen. Vi har också tagit fram den brandsläckare vi faktiskt hade i bakluckan och placerat den mer lättillgängligt så att Mark slipper vattenpölen nästa gång.

1 kommentar:

  1. Helt galen var du inte, min barndomskompis pappa var ute och körde med sin bil med deras lilla barn som var kanske i Isaac ålder. Plötsligt så började det ryka kraftigt ur bilen. Han stannade sprang ut och tog ur dottern ur bilstolen, då slog lågorna upp ur bilen och det stod där och såg bilen brinna. Han var nästan en mil från närmsta bosatta eftersom han var på en skogsväg ute i norr och även om han hade en mobil så fanns ingen mottagning där. En stund senare kom dock någon förbi och körde honom till närmsta by där han kunde ringa frun och komma hem. Bilen blev helt utbränd. En kollegas bil brann också, på parkeringsplatsen till bilprovningen av alla ställen. Han är rätt tystlåten och försiktig av sig så han smög in och sa att han var tvungen att avboka tiden. Varför då? Min bil är den där ute som brinner... Det kan uppenbart hända men det vanligaste är nog inte att det verkligen exploderar men däremot en kraftig brand i så fall.

    SvaraRadera