tisdag 23 december 2014

Julen 2014

Liksom i Sverige innebär dagarna före jul ett smärre kaos här. Folk far runt som galningar för att fixa allt som behövs för att kunna njuta av en fridfull jul. Vi är inte sämre. Det är ett fullspäckat schema för tillfället, lyckligtvis har vi en extra dag på oss eftersom man i Uganda firar jul den 25:e.
 
Imorgon kväll hoppas vi på att kunna andas ut och morgonen därpå påbörja vårt julfirande.
 
Såhär ser våra planer för julhelgen ut.
 
Torsdag 25 december: Ugandiskt julfirande som inleds med kyrkobesök, därefter blir det jullunch efter vilken ungdomarna får ett par timmar till att promenera runt och önska sina släktingar och vänner en god jul. När de återvänder väntar lekar i trädgården om vädret tillåter. Sen blir det julmiddag. Kvällen avslutas med kaka (som de förhoppningsvis ska hinna baka imorgon) och dans tills de stupar i säng. 
 
Fredag 26 december: Köttbullsverkstad och andra förberedelser inför det svenska julfirandet. Framåt kvällen väntas mina föräldrar samt Aina (läraren som hälsade på oss med sina elever 2012) och hennes man Bengt anlända från Kigali.
 
Lördag 27 december: Svensk julafton med allt från julbord till små grodorna och julklappsspel.
 
Söndag 28 december: Utflykt till byn Nyanja där det ska spelas träningmatch mot deras fotbollslag som enligt uppgift aldrig har förlorat på hemmaplan. Vi får se om den statistiken står sig.

1 kommentar:

  1. Hoppas ni alla får en riktigt trivsam julhelg med både god mat och trevliga aktiviteter!

    SvaraRadera