lördag 3 januari 2015

Detta våld...

På sjukhuset igår mötte vi också Patson, 13 år. En ung pojke vars ena ansiktshalva var svullen så till den grad att han knappt kunde se.

Jag: What has happened?

Alex: It seems he was beaten...

Mamma: By an insect?

Jag: Beaten. Inte bitten.

Mamma: Blev han slagen?!

Ja, det blev han. Med en träpåke.

Riktigt ordentligt.

Våld mot barn. Alltså. Jag finner inte ord.

Vi fick veta att det är släktingar till pojken som ligger bakom misshandeln och motivet är, som så ofta, konflikter angående arvsrätt. Dessa släktingar ville skrämma pojken och hans mamma att göra anspråk på den mark de har rätt till efter att pappan/maken avlidit. Fruktansvärt. Någon polisanmälan hade inte gjorts och skadorna var inte dokumenterade mer än på papper så vi har hjälpt till att ta foton på hans ansikte samt att ordna så att en polis kommer till sjukhuset och tar en anmälan.

Måtte någon hållas ansvarig för det här och måtte Patson inte få några bestående men.

1 kommentar:

  1. Svårt att förstå hur man kan slå ett barn. Även om jag verkligen försöker tänka mig in i situationen så måste det ju även göra ont i deras hjärta att slå ett barn. En fri spekulation är väl kanske att de också blivit misshandlade eller illa behandlade som små och då har gränserna för vad som är sunt flyttats fram. Ert jobb är så otroligt viktigt och värdefullt. Era barn och människor som kommer i kontakt eller hör talas om er får veta att det finns andra vägar

    SvaraRadera