fredag 20 februari 2015

Jakten på en fjärrkontroll

Dan "the mechanic", vår alldeles egne vaktmästare. Det är få saker han inte kan fixa och vi är så glada för att vi har honom.
 
Nästan jämt i alla fall...
 
Visserligen är Dan lösningen på många av våra bekymmer, han lagar skor och trasiga lamphållare, bygger hönsburar, reparerar DVD-spelare och smörjer gnisslande dörrar. Men, det är inte helt ovanligt att det också är han som är bidragande orsak till problemen. I regel uppstår de om han inte har något att pyssla med. All den kreativitet han besitter leder till rastlöshet de gånger han är sysslolös, då gäller det att se upp annars kan det lätt sluta som det gjorde häromdagen.
 
Fjärrkontrollen till killarnas TV har varit försvunnen i flera år. Det har inte gjort något, grabbarna är vana vid att sköta den manuellt. Under helgen fick Dan för sig att han skulle 'fixa lite med inställningarna', ställa in skärpan ordentligt och så.
 
I processen aktiverade han barnlåset.
 
Barnlåset gick inte att ta bort utan fjärrkontroll. En fjärrkontroll som vi alltså inte hade.
 
Det är väl bara att låna en annan eller skaffa en ny, kan tyckas.
 
Hå hå.
 
Originalet till vår TV-modell är sedan länge slut i Kabale fick vi veta och den är sällsynt på de universalkontroller som finns tillgängliga. Vi har farit runt hos varenda reparatör, butik och bekant som kunnat tänkas ha en kontroll som fungerar.
 
Tre dagar tog det innan vi äntligen fann en och den hålls nu under tight uppsyn.
 
Detsamma gäller Dan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar