onsdag 18 mars 2015

Blair

Blair är 9 år.
 
Tidigare bodde han tillsammans med sin mamma hos sin morfar och morbröder. Mamman har inget arbete utan försöker försörja sig genom att sälja sockerrör vid vägkanten. Det tjänar hon inte många kronor på och hennes släktingar har fått hjälpa till för att få det att gå ihop. I somras fick släktingarna nog och menade att det borde vara Blairs pappas ansvar att betala för pojken, inte deras.
 
Under hela Blairs uppväxt hade pappan varit okänd för honom men efter att släktingarna pressat mamman lyckades de spåra honom. De tog med sig Blair och lämnande honom där. Varken mamman eller Blair hade något att säg till om.
 
Blairs pappa visade sig vara en man med många kvinnor i sitt liv och till följd av det även många barn. Blair vantrivdes hon sin far och styvmamma/mammor och det dröjde inte länge innan han rymde. Utan någon annanstans att ta vägen tog ett liv på gatan vid och det var alltså där vi fann honom för ett par veckor sedan. Sovandes på trottoaren.
 
Vi har träffat mamman och Blairs släktingar vilka har bekräftat historien han berättade för oss. Släktingarna varken kan eller vill försörja Blair och mamman har inte möjlighet. Än mindre nu då hon fött ytterligare ett barn (med okänd fader).
 
Väldigt svår situation.
 
Vår förhoppning är att mamman ska kunna hitta ett arbete och skaffa eget boende så att hon så småningom ska kunna ta hand om sina barn. Det är lättare sagt än gjort men vi ska göra vad vi kan för att hjälpa till med detta. Under tiden får Blair bo hos oss samtidigt som vi stöttar hans mamma lite extra genom att förse henne med välling till bebisen.
 
Blair den dagen vi fann honom på gatan
Hos släktingarna

Blair med mamma och lillasyster

 

1 kommentar:

  1. Fina, fina unge! Hoppas allt löser sig för honom och familjen <3

    SvaraRadera