torsdag 19 mars 2015

Snickeri

Det var någon som undrade vem Ulla är och vad hon gör hos oss. Jag är ledsen att jag inte informerat men det är något som liksom bara blivit så. Ulla är från Finland, hon kom till oss av en slump för tre år sedan när hon var på genomresa i Kabale och blev väldigt fäst både vid staden och våra grabbar. I januari kom hon hit igen för ett besök på ett par veckor, var det tänkt. Hon trivs dock så bra att hon bestämt sig för att stanna längre.
 
Vanligtvis tar vi inte emot volontärer under terminerna men det har gjorts ett undantag i det här fallet. Detta för att Ulla jobbar som frilansare och har fullt upp med jobb samt med att utforska Kabale och dess omgivningar under dagarna. Hon är alltså inte hos oss full tid utan kommer främst på eftermiddagar och helger.
 
Hon fungerar som en extraresurs och hjälper till med lite av varje.
 
Just nu har vi satt igång ett projekt med mål att förbättra förvaringen i huset. Det har varit ont om det hittills. Lyckligtvis är Ulla en mycket händig kvinna som tagit på sig att bygga nya hyllor och har satt grabbarna i arbete. Det tar sin lilla tid eftersom det är så mycket med skolan nu och få lediga stunder men det går framåt, dag för dag.
 
Det ska bli kul att se slutresultatet.
 
Vår altan har förvandlats till ett snickeri. Både de stora grabbarna...

...och de mindre hjälper till.

Det sågas, borras och sandpappras om vartannat.
 
 
 1 kommentar:

  1. Vad härligt för era grabbar att då chans att lära sig ännu fler färdigheter. De är med och gör så många olika saker, tänker på det ibland att i vissa avseenden kan de så mycket mer än vad jag kan här på min del av jorden.

    SvaraRadera