torsdag 28 maj 2015

Ansvarsfulla killar

Våra stora grabbar har blivit SÅ stora. Det är inte klokt. Eget boende (vilket jag först var lite orolig över hur de skulle hantera) som de tar hand om på ett utmärkt sätt. När ett gäng unga grabbar bor ihop skulle man kunna tänka sig att det lätt blir stökigt och skitigt. Men inte då. De håller fantastisk ordning. Moppar golv, diskar och tvättar kläder.
 
Jättekul att se.
 
Dessutom tar de äldre ett allt större ansvar även i vår verksamhet. De lagar gärna mat om Irene är ledig, hjälper de yngre med läxor, leder aktiviteter, assisterar vid fotbollsturneringen och fixar en massa annat.
 
En stor hjälp och om de är intresserade hoppas jag på att de kan få riktigt arbete hos oss i framtiden.

Andrew var funktionär under förra fotbollsturneringen

Han och Benny tog sig också an uppgiften att skriva diplom till de cirka
800 spelare och ledare som deltog.

3 kommentarer:

  1. Roligt att höra! Vad duktiga dom är!

    SvaraRadera
  2. Tänk vilken lyx att få möjlighet att växa med ansvaret, få känna att man bidrar med något viktigt. Finns många ungdomar som inte får den chansen.

    SvaraRadera
  3. Jag tror nästan helt säkert att några av pojkarna antingen kommer jobba för er eller satsa på att själva driva något i samma anda som er själva, många som uppskattar det bra man själv fått vill ge samma till fler. Sedan tänker jag att de kanske också kan bidra till att själva bli mer ansvarfulla fäder bära med sig de metoder och tankesätt ni gett dem till sina egna familjer. Det går inte att komma ifrån att vissa av dessa killar hamnat hos er pga bristande vuxenansvar (som naturligtvis ibland kommer av andra orsaker som fattigdom eller egna problem). Om de inte kommit till er kanske ansvarstagande kärleksfulla vuxna varit något de aldrig upplevt och därigenom haft svårt att ge detta till sina egna barn. Mycket av vad vi själva gör som föräldrar kommer från våra föräldrar på gott och ont även om alla kan bryta åtminstone en del dåliga mönster i sitt föräldraskap.

    SvaraRadera