söndag 17 maj 2015

Vad har jag gett mig in på

Vi hade en diskussion med våra gymnasiekillar angående deras studier. Några var lite besvikna över sina resultat i ett par ämnen och menade att de är alldeles för komplicerade. Jag inflikade, med glimten i ögat, att jag var säker på att de kan göra bättre ifrån sig om de fokuserar mer på läraren och mindre på tjejerna i klassen under lektionerna.
 
Gapskratt.
 
Deras flickintresse har absolut inget samband med deras förmåga att koncentrera sig på skolan, intygade de.
 
De menar att de kan plugga och plugga och plugga med ändå inte få de resultat de hoppats på. Då kom jag med en utmaning till dem.  Att jag (för att motivera dem att plugga och samtidigt själv få en känsla av hur svårt det är) under nästa termin ska skriva ett av deras prov. Vilket ämne är upp till dem. Allt de behöver göra är att ge mig de bokkapitel och/eller anteckningar som är relaterade och ett par dagar till att läsa.
 
CHEMISTRY!, tjöt nästan hela skaran i kör.
 
I samma sekund ångrade jag mitt förslag väldigt, väldigt mycket

6 kommentarer:

 1. https://www.khanacademy.org/ eller bara söka på Khanacademy på youtube, tror jag kan hjälpa dig mycket. Hans pedagogiska videor var vad som tog mig igenom matten på gymnasiet :)

  SvaraRadera
 2. Du måste berätta hur det går för dig i den utmaningen. =)

  SvaraRadera
 3. Jag hade en pappa i 40-års åldern som läste engelska för mig för han hade två söner som hävdade att skolan idag är så annorlunda och du skulle aldrig klara av att läsa samma som oss och han tog utmaningen för att bevisa att allt går om man vill trots att han hatade engelska i skolan och inte hade använt det mer än ett par gånger på utlandsresor sedan han gick ut skolan. Han var kanske inte min bästa elev men nådde ändå en godkänt-nivå och fick visa sina pojkar att det kanske faktiskt fanns lite sanning i hans predikningar om hårt arbete och jäklaranamma. Tonåringar brukar ju ha "rätt" ganska ofta men det var nog bra att pappan fick ha rätt denna gång.

  SvaraRadera
 4. Oj, oj... Lycka till! Kan nog vara en bra utmaning både för att du ska få förståelse för dem och för att de ska känna stöd från dig.

  SvaraRadera
 5. Hahaha :D Lycka till!

  SvaraRadera
 6. Behöver du en akut lån eller finansiell tjänst? Kontakt financialdepartment.online@gmail.com

  SvaraRadera