tisdag 28 juli 2015

Young men

Våra tre äldsta grabbar Andrew, Gwanga och Alex bor som bekant numera i den utslussningslägenhet vi hyr till dem. En mellanstation innan total självständighet som de behärskar mycket väl. Att påstå att det gått helt smärtfritt ska jag inte göra, visst har de tänjt på gränserna vid ett par tillfällen, men överlag fungerar det väldigt bra. Städning, tvätt, disk och plugg sköts med bravur.

Inte nog med att killarna blivit tillräckligt mogna att flytta hemifrån, de har också nyligen fått ID-kort som de ansökte om under en nationell kampanj som pågått i Uganda det senaste året.

Med dem kommer de bland annat vara berättigade att rösta vid presidentvalet nästa år.

Stort.

Alex hjälper även till mycket i huset, bland annat med matlagning.

Gwanga tillsammans med sin mamma (tv) och släkting på konfirmationen i vintras.


Andrew i skolan.

6 kommentarer:

 1. Jag blev gråtfärdig när jag hörde att de får rösta nästa gång. Vad kul att höra att det ändå funkar ganska bra och att de får chansen att prova sköta sitt eget innan de ska ut i stora världen helt själva.

  SvaraRadera
 2. Åh, vore roligt att höra vad dessa tre har för framtidsplaner!

  Hur har det gått för Francis, förresten?

  SvaraRadera
 3. Ja, tankte ocksa fraga hur det gar for Francis?

  SvaraRadera
 4. Ja, tankte ocksa fraga hur det gar for Francis?

  SvaraRadera
 5. Det har varit lite turer kring Francis sen hans mamma dog och hans utbildning (där han läste till rörmokare) stängdes. Vi erbjöd honom både plats på en annan skola och lärlingsplatser men han ville hellre försöka hitta ett arbete. Han kommer förbi huset ibland och vi ses ibland i stan, sist jag mötte honom arbetade han som cykel boda-boda och verkar klara sig hyffsat p´det. Det är lite trist att han inte kunde gå färdigt sin utbildning, jag hade hoppats och trott att han skulle hoppa p´ en ny eftersom det förmodligen gett honom chanser till ett bättre jobb i framtiden men han är vuxen och bestämmer själv.

  SvaraRadera
 6. Fint att det går bra för Francis även om han inte gått klart sin utbildning.

  SvaraRadera