måndag 10 augusti 2015

Dyster statistik

Anledningarna till att barn hamnar på gatan i Kabale är flera, bristande omsorg från föräldrar eller avsaknad av förälder överhuvudtaget de vanligaste.

Senast jag räknade kunde jag konstatera att 85 % av de barn och ungdomar som är inskrivna i vår verksamhet har förlorat en eller båda sina föräldrar.

I helgen steg det procenttalet ytterligare...

Mamman till en av våra flickor, Sarah, har gått bort. En mycket ledsam och tyvärr alltför vanlig historia om en ung kvinna vars liv slocknat alldeles för tidigt.

Sitt levebröd tjänade hon genom att sälja det enda hon kunde - sig själv. HIV-diagnosen fastställdes för många år sedan. Tillgång till bromsmedicin hade hon visserligen men en förutsättning för att de ska verka är att man äter ordentligt och håller sig borta från sprit och droger. Svårt. Nästintill omöjligt när det är just berusningen som är det enda med lindrande effekt i allt elände.

Sarah förlorade på sätt och vis sin mor för längesen och har bott hos släktingar i flera år. En svag förhoppning har funnits att mamman skulle ta sig ur sin destruktiva livsstil och återförenas med sin dotter.

Den möjligheten är nu för alltid borta.

Sorgligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar