onsdag 2 september 2015

Klädpaket

Jag vet inte om ni minns historien om Blair och hans mamma? Blair får ju redan stöd men en läsare blev så berörd att hon kontaktade mig för att fråga om hon och hennes familj möjligtvis kunde göra något för mamman också. Och i så fall vad.

Att skänka pengar direkt till mammans uppehälle skulle i och för sig vara en lättnad för stunden men det skulle också försätta henne i en position där hon är fortsatt beroende av någon annan för att klara sig. Något som dels kan medföra risk för passivitet men även ha negativ inverkan på självkänslan. Målet är ju att stärka henne och vår rekommendation var därför att försöka stötta henne på annat sätt.

När vi samtalat med mamman har hon uttryckt en önskan om att sälja kläder på de lokala marknaderna. Pengarna hon tjänar på de sockerrör hon säljer längs vägkanten idag räcker dock inte ens till att försörja sig själv och barnen, än mindre till att investera i en ny verksamhet.

Det bestämdes därför att stödet ska möjliggöra för henne att starta eget.

Igår var vi hos en stor grossist i Kampala och köpte, med delar av de pengar som skänkts, ett stort paket kläder som hon kan sälja. Resten kommer att gå till de första månadernas hyra för eget boende och marknadsstånd.

Går allt som vi hoppas kommer hennes situation förbättras avsevärt och göra det möjligt för Blair att så småningom återvända till henne och lillasystern.

Jag håller tummarna hårt.

Tusen, tusen tack snälla F med familj för ert fantastiska initiativ.


Blair med sin mamma och lillasysterEtt paket på väg...

...med kläder redo att säljas på marknader i och omkring Kabale.

6 kommentarer:

 1. Åh dessa fina fina människor som finns ❤️️

  SvaraRadera
 2. Jag håller tummarna för henne! Tänk vad bra om hon kan få chansen att förbättra sitt liv och kanske få känna sig glad och stolt och kunna försörja sig. Stort lycka till Blairs mamma!

  SvaraRadera
 3. Jag håller tummarna för henne! Tänk vad bra om hon kan få chansen att förbättra sitt liv och kanske få känna sig glad och stolt och kunna försörja sig. Stort lycka till Blairs mamma!

  SvaraRadera
 4. It´s so great to hear about people who are beating the same rythm in heart! Mama Blair will be so happy :)

  SvaraRadera
 5. Jag har läst er i över två år nu, utan att ha kommenterat en gång. MEN oj, jag slutar aldrig förvånas eller glädjas över er verksamhet. Ni gör skillnad och ni har sedan länge varit mina förebilder. Tack för att ni är ni och att ni gör skillnad på vår jord. Lycka till Blair's mamma!!

  SvaraRadera
 6. Å blir så glad över att läsa detta inlägg. Tack Emma för att du kom en mycket mer långsiktig och hållbar lösning. F med familj.

  SvaraRadera