torsdag 8 oktober 2015

En nystart

Igår flyttade alltså Blairs mamma.

När hon sagt att hon bor hos sin far har jag förmodat att det var i hans hus...

....och när hon kom ut från det här lilla lerskjulet tog det ett tag för mig innan jag förstod att det var där hon och dottern (och tidigare Blair) hade bott. 

...och trots att det är långt ifrån ett slott vi hittat åt henne...

...är det en väldig skillnad.

Likt många hem i Uganda består det av endast ett rum. Dusch och toalett finns på gården och mat lagar man på kolgrill utomhus. Men det finns elektricitet och det stampade jordgolvet är ett minne blott. Här är det betong som hon med glädje började skura...

...innan en plastmatta lades in.

Med hjälp av pengarna F med familj skänkt till mamman kunde vi också köpa en säng och ett startkit med lite matvaror och husgeråd.
...bland annat en plasthylla...


Som Blair och Alex monterade ihop.
Såhär såg det ut när sängen kom på plats...

Både mamman, Blair och lillasyster Angel är mycket glada och tacksamma.

Vi vinkade adjö. Hyran är betald för sex månader och hon har börjat sälja kläder på marknaden. Förhoppningen är att hon med denna start i fortsättningen ska klara sig själv och att Blair snart kan flytta hem till henne. Vi håller alla tummar vi har och riktar åter ett stort tack till F med familj.

11 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack familjen F. och Emma som har hjälp Blairs mamma med bostad och jobb. Man blir så rörd när man ser att det behövs inte mycket pengar för att hjälpa någon som ingenting har och göra livet lättare och behagligare för de. Ni har verkligen gjort min dag. Tack! :D

   Radera
 2. Å så fint :) Vilka härliga nyheter.

  SvaraRadera
 3. Så himla fint! :D Vilken tur att ni finns!

  SvaraRadera
 4. Blir så rörd av att se när hjälp verkligen når fram och gör skillnad. Vilket jobb du gör Emma med dina medarbetar och supportrar.

  SvaraRadera
 5. Det berör en, rakt in i hjärtat! TACK, för att ni finns på plats för att hjälpa,stötta och backa upp.

  SvaraRadera
 6. Detta måste vara ett av de tydligaste exemplen på att välriktade bidrag VERKLIGEN kan göra skillnad. Tycker att det är en så sanslöst fin organisation ni driver, din (er) önskan om att hjälpa lyser verkligen igenom och jag är inte för en sekund orolig för att pengarna hamnar där de inte ska. All kärlek till dig, dina medarbetare och alla fina skitungar!

  SvaraRadera
 7. Det låter bra!

  Har hon någon vana att jobba med försäljning? Om inte kanske hon behöver få en mentor som kan hjälpa henne att göra detta så effektivt som möjigt tex lägga undan kontinuerligt för att köpa nya varor, ta ut en specifik mängd till "lön" och att om det går kunna spara lite av den nu när hon inte betalar hyra. Jag vill verkligen inte låta extremt snusförnuftig men för långsiktig framgång kanske ett sådant arrangemang skulle hjälpa henne. Om det kommer från er kanske det känns som pekpinnar men kanske inte från en erfaren kollega.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, har hon. Dock inte av kläder men från vad vi sett än så länge verkar hon ha bra koll. Håller med om att det är bra med någon slags mentor, hon har fått bra kontakt med en äldre kvinna som har båset bredvid på marknaden som har gett henne mycket tips. Hon är även med i en sk"women saving group" som dels fungerar som en bank (oftast i byarna där det inte finns riktiga bankkontor) men också som en stödgrupp där kvinnorna hjälper varandra på olika sätt.

   Radera